Сольний концерт Михайла Карпущенкова

Понеділок, 12 червня 2017 13:16

І знову музична вітальня художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна гостинно приймала шанувальників музичного мистецтва. Вечір скрипічної музики влаштував студент ІУ-го курсу відділу оркестрових струнних інструментів музичного училища Михайло Карпущенков.

Ідеєю влаштувати власний виступ в прекрасному меморіальному залі Михайло захопився після візиту до музею у складі учасників концерту «Зустрічі на Дворцовій», що відбувався в березні цього року. Тож, викладач училища по класу скрипки Наталія Карабан, представляючи свого студента, вже випускника, недаремно сказала: «Мрія Михайла виступити з сольним концертом в музеї Осмьоркіна сьогодні нарешті збувається».

Михайло Карпущенков потрапив до нашого міста, яке полюбив всім серцем, за велінням долі – він приїхав разом ще з трьома студентами у 2014 році зі Сходу, де навчався в Донецькому музичному училищі. Вражає активна громадська позиція молодих музикантів, для яких в політичних обставинах, що склалися, стало принциповим здобувати мистецьку освіту саме в українському державному навчальному закладі. А от позиція деяких чиновників викликає справжнє обурення, адже, як розповіла педагог Наталія Карабан, цим мужнім донецьким студентам довелося подолати чимало перешкод, аби продовжити навчання - в інших музичних училищах їм влаштовували прискіпливе прослуховування перед тим як відмовити. Наше ж музичне училище, зазначила Наталія Миколаївна, без будь-яких попередніх іспитів з радістю прийняла в свою студентську родину молодь, талановиту молодь, бо одна з них вже успішно навчається в Одеській музичній академії ім. А.В.Нежданової.

Надзвичайно щирим і душевно теплим був музичний вечір, під час якого Михайло Карпущенков виконав твори своїх улюблених композиторів – всесвітньо відомого Йогана-Себастьяна Баха, чеського скрипаля Йозефа Сука, американця, двічі лауреата Пулітцерівської премії з музики Самюеля Барбера, геніального Альфреда Шнітке та сучасного українського композитора і педагога, у свій час старшого редактора видавництва «Музична Україна» Юрія Щуровського.

«Я ж романтик та й концерт прощальний, бо я вже закінчую училище», - зізнався Михайло своєму педагогу Наталії Карабан, пояснюючи свій вибір кольорової гами в дещо мінорних тонах афіші сольного концерту.

З сонячною посмішкою і добрими жартами Михайло Карпущенков приймав вітання від друзів, які прийшли його підтримати, та від колективу музею, який побажав йому здійснення всіх творчих задумів і життєвих планів. А на завершення творчої зустрічі Михайло подякував всім, хто завітав на його сольник, особливі ж слова вдячності були адресовані концертмейстеру Світлані Концедаловій та наставнику Наталії Карабан, яка подарувала йому цікаві книги з музикознавства, що допомагатимуть в подальшому оволодінні грою на скрипці.

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини