Скелелаз із Кропивницького Ярослав Ткач став абсолютним чемпіоном України

Середа, 26 грудня 2018 13:29

Упродовж двох днів, 20 - 22 грудня у Кременчуку тривав чемпіонат України зі скелелазіння серед  школярів юнаків та дівчат на швидкість, складність і у багатоборстві.

У змаганнях взяли участь 195 найсильніших спортсменів  із дев’яти регіонів України: Дніпропетровської, Кіровоградської, Сумської, Донецької, Луганської, Полтавської, Харківської, Волинської областей  та  Києва.

Збірну команду Кіровоградського обласного відділення з фізичного виховання та спорту МОН представляли тринадцять юних спортсменів - вихованці комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1», комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді»  та ФСТ Динамо.

Абсолютним чемпіоном у лазінні на швидкість, складність і в багатоборстві серед юнаків 2001-2002 років народження виявився кропивничанин Ярослав Ткач.

Призерами чемпіонату України зі скелелазіння серед школярів в групі 2001-2002 років народження стали:  Валерія Гончарук - І місце на швидкість, ІІ місце на складність та І місце в багатоборстві; Ніл Плохов - ІІ місце на швидкість та ІІІ місце в багатоборстві.

До десятки найсильніших скелелазів України також потрапили: Дмитро Поляков, Матвій Єрофеєв, Роман Ковальчук, Катерина Рябоштан, Софія Чабан, Олександра Калмикова.   

У командному заліку серед регіонів на швидкість збірна команда Кіровоградської області стала чемпіоном, у змаганнях на складність  і в багатоборстві - срібним призером.

Призери  турніру нагороджені медалями та дипломами Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України.   

Усі новини