Щоб не було біди: побачив у Кропивницькому несанкціоновану торгівлю м’ясом – телефонуй 102

Понеділок, 16 січня 2017 17:20

У Кропивницькому буде посилений контроль за переміщенням живих свиней, утриманням, забоєм, переробкою та реалізацією продуктів і сировини з них, торгівлею живими тваринами та продуктами тваринного походження.

Сьогодні, 16 січня, таке рішення вимушена була прийняти оперативно скликана надзвичайна епізоотична комісія під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

- Спалах африканської чуми свиней неподалік Кропивницького став причиною екстренного скликання надзвичайної комісії, - повідомила, відкриваючи засідання Наталія Дзюба. – Наше головне завдання – ефективно і вчасно здійснити комплекс заходів боротьби з небезпечною інфекцією і не допустити епідемію на територію міста.

Комісія прийняла рішення про здійснення рейдів територією міста працівниками патрульної поліції разом з дільничими, а також спецінспекцією та Держпромслужбою. Вони мають ліквідувати несанкціоновані продовольчі ринки, слідкувати, щоб реалізація живих свиней і м’яса здійснювалася виключно на територіях ринків за наявності відповідних ветеринарних документів.

Великі сподівання комісія покладає і на громадськість. Щоб не було біди – телефонуйте 102, якщо побачите торгівлю м’ясом на вулиці чи у дворах.

Усі новини