Школярі Кропивницького на уроках з трудового навчання долучаються до волонтерської справи

Середа, 15 лютого 2023 17:54

У Кропивницькому міжшкільному ресурсному центрі № 1 вже два тижні як відновилися офлайн заняття, і разом із навчальною програмою тут  триває патріотичне виховання юнаків та дівчат через волонтерську справу.

Школярі шиють подушки, сушать сухарі з хліба, вирізають маленькі сувеніри-обереги з дерева і передають це все українським захисникам на передову.

- Як-тільки діти вийшли на офлайн навчання, ми й розпочали цей волонтерський проєкт. За навчальним планом вони встигають відшити одну подушку для себе, а другу — для військових. Подушки ці маленькі, щоб вміщалися в спальний мішок. Ми розуміємо, що ці подушки можна назвати одноразовими, бо їх часто залишають на позиціях, з іншими речами зі зрозумілих причин. Ми це пояснюємо і дітям, і коли говоримо, що одну подушку ви зробите для себе , а другу для ЗСУ, то вони самі пропонують забирати обидві. Діти дуже хочуть бути залученими і допомагати нашим захисникам, - розповідає директорка центру Олена Горобець.

З матеріалами для подушок  і хлібом для сухарів допомагають волонтери. Але й тут діти разом із батьками не хочуть бути осторонь і збирають донати на закупівлю всього необхідного для роботи. Як розповіла далі Олена Горобець, учні гімназії “Ерудит” зібрали і передали на закупівлю тканини для термобілизни 850 грн.

У кожній із майстерень -  чи то у швейній, чи то у слюсарно-столярній, чи в кулінарній лабораторії можна побачити натхненні і захоплені роботою дитячі очі. Школярі раді як заняттям офлайн, так і можливості займатися благодійною волонтерською справою.

Все, що учні МРЦ приготують і зроблять для військових, далі передають на волонтерську організацію “Krop:hub”. Олена Горобець зазначає, що колектив центру разом із його учнями уже отримали чимало слів подяки за свою роботу від захисників.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13