Школи Кропивницького запрошують до участі у програмі “Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів”

Середа, 11 листопада 2020 15:12

За підтримки Міністерства освіти і науки України центр “Розвиток КСВ” та “Mondelēz International Foundation” реалізовує програму “Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів”.

До заходу запрошують долучитися школи Кропивницького. Про це повідомили в управлінні освіти міської ради.

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна трирічна соціальна програма, що має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я. До неї протягом наступних трьох років буде залучено більше ніж 17 500 дітей у понад 500 школах по всій Україні
В рамках Програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації активностей та створюється спільнота відповідальних закладів, що сприяють здоров’ю учнів. П’ять найактивніших шкіл у фіналі Програми отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій (*STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

Зареєструватись у програмі  можна до 15 листопада включно за посиланням: https://healthy-schools.org.ua/priiednatisya/stati-uchasnikom/.

Для участі у ній школам необхідно розробити план “здорових” активностей та звітувати про досягнення щотижня.

Програма складається з трьох челенджів:

  • “Фізична культура” (16 листопада 2020 року – 16 грудня 2020 року);
  • “Ментальне здоров’я” (2 лютого 2021 року – 2 березня 2021 року);
  • “Здорове харчування” (1 квітня 2021 року – 30 квітня 2021 року).

Після кожного челенджу на основі звітів шкіл обиратимуть переможців. Таким чином визначать 15 переможців, які отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій (STEM: S-science, T-technology,  E-engineering, M-mathematics). Залежно від здобутого призового місця, школа може отримати 35 000, 20 000, 15 000, або 10 000 гривень.

Усі новини