Шаосін – місто в Китаї, яке стане побратимом Кропивницькому

Четвер, 11 жовтня 2018 18:30

Сьогодні, 11 жовтня, у міській раді Кропивницького приймали  делегацією міста Шаосін Китайської Народної Республіки. Делегація, на чолі із заступником міністра муніципального комітету Шаосіня перебуває в обласному центрі з дружнім візитом і має на меті ознайомлення з культурним потенціалом Кропивницького та встановлення побратимських стосунків між китайським і українським містами.

Китайських гостей гостинно зустрічали секретар міської ради Андрій Табалов та заступники міського голови Наталія Дзюба і Олександр Грабенко.

- Маємо честь вітати вас у Кропивницькому, - привітав делегацію з Китаю Андрій Табалов. - Я переконаний, що такі зустрічі значно укріплять стосунки між нашими народами і містами Кропивницький та Шаосін.

Під час зустрічі директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Андрій Паливода презентував  членам китайської делегації обласний центр, його історію та стан соціально-економічного розвитку.

У свою чергу, гості з Китаю відзначили, що древнє місто Шаосін має 60 міст-побратимів по всьому світі, але в Україні ще не встановив братерські стосунки. Тож цього дня Кропивницький отримав і відразу ж прийняв пропозицію побрататися з містом Шаосінем. В знак дружби між містами представники делегацій  обмінялися подарунками.

Усі новини