Сестрички, які вчора постраждали внаслідок вибуху газу в багатоповерхівці, отримали підтримку від Андрія Райковича

Четвер, 3 лютого 2022 13:49

Сьогодні, 03 лютого, Кропивницький міський голова Андрій Райкович перерахував частину заробітної плати дівчаткам, які постраждали вчора від вибуху газу в багатоповерхівці по вулиці Попова, 24. Одній із них гроші підуть на лікування, іншій - на операцію. А ще маленькі кропивничанки отримали від очільника міста подарунки.

Про стан дівчаток розповіли сьогодні лікарі, під час робочого візиту в місто заступника Глави Офісу Президента України Кирила Тимошенка.  Життю дітей нічого не загрожує, їм надають необхідну медичну допомогу, місцевих медиків консультують фахівці з Дніпра.

Біля пошкодженого будинку нині працює міський штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який оперативно створили за дорученням міського голови Андрія Райковича. Тут збирають інформацію від постраждалих мешканців будинку. Люди  залишають свої дані, отримують допомогу. 

Міський голова повідомив Кирилу Тимошенку, що вчора, після вибуху, оперативно спрацювали надзвичайники, поліція, на місце події одразу виїхали всі міські управління і ЖЕО. Нині проєктанти, фахівці управління капітального будівництва обстежують конструкції будинку.

- Спеціалісти працюють, обстежують будинок. Сподіваємось, що до кінця дня отримаємо від них перші висновки, - повідомив Андрій Райкович. - Наша першочергова задача - закріпити будівельні конструкції, щоб не дай Бог, не допустити подальшого руйнування будинку. Потім зв’яжемося з виробниками пластикових вікон, щоб відклали всі черги і взялися за виготовлення вікон саме для цього будинку.

Частині мешканців будинку, що залишились без даху над головою, міська влада організувала проживання в готелі «Турист». Їх забезпечили триразовим харчуванням. Люди шоковані вчорашньою подією, їх непокоїть, коли вони зможуть повернутись до своїх осель. Андрій Райкович заспокоїв постраждалих, міська влада докладає максимум зусиль, щоб прискорити цей процес, але поки не отримають висновків експертів про стан будівельних конструкцій, заходити в приміщення нікому не дозволять.

Усі новини