Серцем з тобою: У Кропивницькому відкрилася виставка фотопортретів дружин захисників України

Середа, 1 березня 2023 17:24

Виставка фотопротретів дружин захисників, які нині боронять Україну на передовій, із символічною назвою “Серцем з тобою” відкрилася у Кропивницькому Туристично-інформаційному центрі сьогодні, 1 березня.

У виставковому залі ТІЦу, де зібралися моделі фотопроєкту, панувала невимушена і тепла атмосфера. Під звуки саксофону жінки ділилися враженнями і не стримували емоцій. Їх зустрічали організаторка мистецької акції, начальниця управління культури і туризму Анна Назарець, фотограф Олександр Майоров, журналісти.

- Розпочали проєкт “Серцем з тобою” 14 лютого — у День закоханих, а сьогодні, у перший день весни, представляємо фотопортрети 15 учасниць проєкту — дружин військових, які нині захищають нашу країну на передовій і завдяки яким ми маємо змогу проводити такі акції. Кожна учасниця проєкту обрала ті світлини, які їй сподобалися найбільше і їх вони відправлять своїм чоловікам на фронт, щоб показати, що вони у безпеці саме завдяки їм і чекають своїх коханих додому з перемогою, - розповіла Анна Назарець.

Світлини, представлені на виставці, обирав фотохудожник Олександр Майоров на свій смак і погляд. Кожен портрет — це характер: ніжний, романтичний, упевнений, люблячий, рішучий, який випромінює надію і повну довіру своїм половинкам.

- Я не можу пояснити, чому обрав саме ці світлини. Це на рівні відчуття, вибрати з десятка кадрів саме цей. Напевно це відбувається на якомусь вищому рівні, коли подивився на кадр і вловив саме ту емоцію, яку зафіксував фотооб’єктив, - пояснює Олександр Майоров.

Кожна учасниця проєкту отримала у подарунок дві обрані світлини. Усі жінки щиро дякували організаторам за позитивні емоції і можливість надіслати своїм коханим на фронт такий теплий і гарний подарунок.

Виставку фотопортретів можна переглянути у ТІЦі протягом тижня, а потім її передадуть до Кропивницького художньо-меморіального музею імені Олександра Осмьоркіна.

Усі новини