Сергій Кріпак: вдячний кожному небайдужому мешканцю

П'ятниця, 13 січня 2017 13:30

Тривають звіти депутатів міської ради перед своїми виборцями. Мешканці Кущівки (виборчий округ №33) довірили представляти свої інтереси у міській раді Сергію Кріпаку, який і прозвітував перед ними за рік своєї діяльності, починаючи із жовтня 2015 року.

– Щоб зв’язок між депутатом та виборцями був більш тісними, я разом зі своїми помічниками організував роботу громадської приймальні на базі бібліотеки-філії № 5, що

розташована на вулиці Водоп’янова, 60, – розповідає Сергій Володимирович. – Сюди постійно приходять люди із своїми бідами та пропозиціями, звертаються за допомогою з різних питань. За звітний період в громадській приймальні проведено 97 прийомів мешканців мікрорайону Кущівка. Графік роботи затверджено так, щоб громадяни мали змогу звернутись на прийом, як в першій половині дня, так і в другій, це зручно для працюючих мешканців мікрорайону. Прийом проводиться щовівторка : з 15.00 до 18.00, та щосуботи: з 11.00 до 14.00.

У цілому з проханнями та пропозиціями за вказаний період на особистий прийом звернулось близько 348 громадян. Було дев’ять колективних звернень. Серед тих хто звертався, найбільше представників пільгових категорій населення: близько 291 пенсіонера, вісім – одиноких матерів, п’ять – учасників АТО, шість – багатодітних сімей, три ліквідатора аварії на ЧАЕС, тоє інвалідів дитинства та інші. Люди порушують питання різного характеру. Це – надання матеріальної допомоги, освітлення вулиць та благоустрій мікрорайону, знесення та обрізання дерев, вирівнювання профілю доріг та грейдерування, питання роботи водоканалу, охорони правопорядку та роботи поліції, робота телефону, інтернету та радіо, вивезення сміття, надання субсидій, забезпечення дровами мешканців, які мають пічне опалення тощо. Жодне звернення мешканців не залишається без уваги. Для більш детального їх розгляду до міської ради я подав 105 звернень та запитів.

Одне з найперших та важливих було звернення, щодо освітлення (11-ти вулиць та 15-ти провулків), а також ремонту доріг у нашому мікрорайоні. На розі вулиці Херсонської та Інгулонабережної, біля відремонтованого містка, було встановлено ліхтар. Крім того, в бюджет на 2016 рік закладено кошти на ремонт дороги по провулку Семенівському, який закінчили в жовтні цього року, проведення зовнішнього освітлення вулиці Херсонської, на якій встановлено 60 енергозберігаючих ліхтарів, а ряд провулків та вулиць було включено до програми поточного ремонту вуличного освітлення. Зараз на контролі залишаються питання освітлення вулиць Інгулонабережної та Дмитра Придатка. Станом на кінець 2016 року зі 105 моїх депутатських звернень 78 вирішено, по 11-ти дано роз’яснення відповідно до чинного законодавства, 16 залишаються на контролі. Мешканці Кущівки раз-по-раз нарікали на криміногенну ситуацію у мікрорайоні. Для охорони громадського порядку на цій околиці Кропивницького були задіяні для патрулювання додаткові наряди поліції.

За нашими зверненнями було видалено сім аварійних дерев та обрізано сухе гілля. Особливу увагу приділяю матеріальній підтримці соціально не захищених верств населення. Так. було організовано видачу соціальних карток. Їх отримало близько 250 пенсіонерів, ветеранів та людей інших пільгових категорій. Люди постійно наголошували на тому, що на території мікрорайону вкрай необхідно відкрити соціальні магазин та аптеку. Тому подав відповідне депутатське звернення. Тримаю ці питання на контролі. Особливу увагу приділяю ЗОШ №30, що в нашому районі. Школа – це друга домівка дітей. Тут не тільки здобувають знання, тут формується індивідуальність дитини, відбувається її становлення. Саме школа допомагає дитині знайти своє місце в суспільстві, визначає її майбутнє. Мене турбує питання виховання підростаючого покоління, тому з власної ініціативи брав участь у засіданнях батьківського комітету школи, на якому батьки одноголосно ввели мене до складу батьківського комітету. Протягом всього року допомагаю школі. За цей час було придбано новий посуд для шкільної їдальні, штори для актової зали, а також замінено 57 старих вікон на металопластикові. Узимку, під час снігопаду, організував розчищення вулиць, провулків та території школи, завдяки чому наша Кущівка – одна з найперших серед небагатьох районів міста була розчищена від снігу.

А під час весняного та осіннього прибирання направив додаткові машини для збору та вивезення сміття. Було проведено грейдерування провулків Приморського, 1-го Приморського та 2-го Приморського, Кам’яного та Середнього, а також вулиці

Благодатної (колишня Маршала Говорова). На контролі залишається вирівнювання дорожнього покриття провулку Веселого. Розчищена зливна канава на вулиці Вознесенській.

Усі мої пропозиції щодо ремонту доріг та відновлення зовнішнього освітлення вулиць Кущівки увійшли до галузевих програм розвитку міста Кропивницький на 2017 – 2021 роки.

Для дітей нашого округу на футбольному полі, що знаходиться біля 2-го Приморського прровулку, було встановленно перший дитячий майданчик. Ще один дитячий спортивний майданчик був встановлений за спільною домовленістю з ДП “Компаніївске лісове господарство” на їх території, що навпроти будинку № 182, по вулиці Вознесенській (колишня Свердлова). Також заплановано встановлення спортивно-ігрового майданчика поряд з вулицею Салганні Піски. Виготовлено та встановлено дві додаткові гойдалки та два балансира для майданчика, що знаходиться біля школи № 30. Біля бібліотеки-філії №5 проведено благоустрій території – покладено тротуарну плитку навколо бібліотеки, зроблено пандус, встановлено ліхтар, що освітлює як будівлю бібліотеки, так і дитячий майданчик, розташований поряд. За моїм депутатським зверненням виділено 1000 гривень для передплати періодичних видань для бібліотеки.

У своїх депутатських зверненнях завжди порушував проблеми, які потребували негайного вирішення. Так, на окрузі мешкають три родини, які потребують постійної уваги та підтримки. Це – одинока мати-інвалід з дитиною, інвалід дитинства, що пересувається на візку, та багатодітна сім’я, де батько служить у зоні АТО. Ці люди просили про допомогу, а саме забезпечення дровами, оскільки їхні будинки мають пічне опалення. Прохання виконано.

Також спільними зусиллями разом із працівниками Національної поліції було приборкано хулігана, який постійно погрожував рідному батьку. А ще вдалося допомогти інваліду Чорнобиля з отриманням документів від Міністерства соціальної політики України, для перерахунку пенсії.

Спонсорував я і перший фестиваль дитячої творчості у нашому місті, в якому взяло участь більше 300 дітей різного віку.

Також допоміг покосити траву та бур’ян навколо будинку одинокої 90-річної учасниці Другої світової війни.

Після неодноразових звернень вдалося закрити аварійний каналізаційний люк у провулку Веселому. Відновлено роботу телефонів та інтернету на вулиці Херсонській, в провулках Чернишевського та Середньому.

Підготував я й депутатський запит про приєднання до електромереж міста комплексної забудови 110-ти ділянок. На сесії міської ради це питання підтримали мої колеги по депутатському корпусу, що дозволило нарешті вирішити проблему мешканців, яка не вирішувалась протягом семи років.

Також на розгляд депутатів було винесено запит щодо перейменування вулиці та провулку Маршала Говорова на єдину вулицю з назвою Благодатна. Рішення, завдяки якому було наведено порядок в реєстрації топонімічного об’єкта, було прийнято. У липні минулого року на спортивному майданчику ЗОШ №30 проведено турнір з міні-футболу, присвяченій пам’яті загиблого воїна АТО Дмитра Придатка, колишнього учня цієї школи.

А у жовтні разом із громадським активом провели свято мікрорайону Кущівка. До проведення цього заходу залучили працівників виконавчих органи міської ради – відділів культури та туризму, сім’ї та молоді, фізичної культури та спорту, управління розвитку транспорту та зв’язку. Це дозволило підготувати насичену культурну програму з посвятою школярів в козаки, пригостити дітей солодощами, організувати призи та нагороди учасникам конкурсів і змагань.

Разом із депутатом Андрієм Кролевцем подав на розгляд колег по депутатському корпусу запит щодо відзначення 80-річчя відомого фотокореспондента Василя Ковпака, який залишив у спадок в своїх фотографіях історію нашого міста. Депутати таку ініціативу підтримали.

За ініціативи власника галереї “Єлисаветград” Миколи Цуканова разом із депутатом Андрієм Кролевцем підготовлено та затверджено на сесії міської ради депутатський запит про започаткування трьох міських премій в сфері культури нашого міста: премія ім. Бориса Вінтенка – серед художників, премія ім. Василя Ковпака – серед фотомайстрів та премія ім. Віталія Ципіна – серед журналістів. А ще 97 мешканців Кущівки отримали матеріальну допомогу на суму 58 тисяч гривень Ці кошти допоможуть людям мати належну медичну допомогу та придбати необхідні медикаменти.

За нетриівалий час моєї роботи депутатом отримав подяки від мешканців Кущівки. У відповідь хочу сказати, що я також дуже вдячний кожному не байдужому мешканцю за особистий внесок у розвиток нашого району. Щиро дякую та сподіваюсь на подальшу співпрацю.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua

Усі новини