Сергій Колодяжний про підсумки 2021 і перспективи 2022 року у гуманітарно – соціальній сфері Кропивницького

Вівторок, 8 лютого 2022 11:51

У Кропивницькій міській раді продовжується  звітна сесія заступників міського голови та підпорядкованих їм керівників виконавчих органів за результатами виконання бюджетних програм у 2021 році.

Сьогодні, 08 лютого, звіт перед громадою тримав гуманітарний блок міської влади на чолі із заступником міського голови Сергієм Колодяжним.

Соціально – гуманітарна сфера Кропивницького представлена 144 закладами: 96 – в освіті, 13 – у культурі і туризмі, 10 – в охороні здоров’я,  по 6 – у галузях молоді і спорту  та соціальної політики, відзначив під час звіту Сергій Колодяжний. Діяльність гуманітарного блоку фінансово забезпечується реалізацією в місті 84-х бюджетних програм.

-  У 2021 році на фінансування соціально – гуманітарної сфери було використано 1,557 мільярда гривень, - повідомив профільний заступник міського голови. – Левова частка – 1,19 мільярда гривень мільйона гривень, забезпечувала функціонування галузі освіти, 119 мільйонів гривень – охорони здоров’я, 86 мільйонів гривень – культури і туризму, 51,5 мільйона гривень – молоді і спорту, 93 мільйони гривень пішли на реалізацію заходів із соціальної підтримки населення і 14,3 мільйона гривень забезпечили захист прав дітей.

Сергій Колодяжний також назвав головні пріоритети впровадження у життя бюджетних програм поточного, 2022 року. За його словами, в освіті  - це оптимізація мережі закладів до сучасних освітніх потреб, забезпечення професійного розвитку педагогів міста, створення у Кропивницькому ще одного МРЦ, який прекрасно зарекомендував себе минулого року в опануванні учнями практичних спеціальностей. Крім того продовжуватиметься активне технічне переоснащення харчоблоків у закладах освіти обласного центру.

У сфері охорони на першому плані залишається покращення матеріально – технічного стану медицини Кропивницького. Передусім – створення сучасної, багатофункціональної міської лікарні на базі МСЧ – 19. Планується здійснити тепло модернізацію та ремонт будівлі поліклініки на селищі Новому. Створюватимуться додаткові можливості для ефективної масової вакцинації населення, яка  залишається найефективнішим методом створення надійного колективного імунітету.

У царині  культури і туризму  очікується велика кількість різноманітних і цікавих заходів, які  підтвердять статус Кропивницького, як творчого міста. Приємною новиною для шанувальників мистецтва стане реконструкція «Мюзик – холлу» у приміщенні ЦНАПу «Прозорий офіс», а розвиток інформаційно-туристичного центру зробить обласний центр доступнішим для любителів мандрівок.

Серед перспектив сфери спорту і молодіжної політики Сергій Колодяжний назвав  реконструкцію найбільшого стадіону КДЮСШ №2 у рамках реалізації програми «Велике будівництво». Проєктна документація вже виготовлена і передана до УКБ облдержадміністрації. На вищий рівень буде поставлена система заохочення кращих спортсменів міста та підтримка молодіжних ініціатив.  

У Кропивницькому підтримуватимуться високі стандарти соціальної підтримки різних категорій мешканців міста.

- Зокрема,  мова йде про надання матеріальної допомоги учасникам АТО, ООС та членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти, соціальної допомоги та підтримки малозабезпеченим верствам населення, забезпечення безкоштовним харчуванням дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста, організацію безкоштовного оздоровлення дітей учасників АТО, ООС, фінансову підтримку громадських об’єднань соціальної спрямованості та надання медичної допомоги учасникам АТО, ООС, членам їх сімей та членам сімей загиблих.

Усі новини