Сергій Колодяжний про підсумки 2020 і перспективи 2021 року у гуманітарно – соціальній сфері Кропивницького

Вівторок, 16 лютого 2021 15:28

У Кропивницькій міській раді триває звітна сесія заступників міського голови та підпорядкованих їм керівників виконавчих органів за результатами виконання бюджетних програм у 2020 році.

Сьогодні, 16 лютого, звіт перед громадою тримав гуманітарний блок міської влади на чолі із заступником міського голови Сергієм Колодяжним.

Соціально – гуманітарна сфера Кропивницького представлена 127 закладами: 94 – в освіті, 13 – у культурі і туризмі, 11 – в охороні здоров’я та 9 – у галузях спорту та молодіжної політики, відзначив під час звіту Сергій Колодяжний. Діяльність гуманітарного блоку фінансово забезпечується реалізацією в місті 63-х бюджетних програм.

- У 2020 році на фінансування соціально – гуманітарної сфери було використано 1,337 мільярда гривень, - повідомив профільний заступник міського голови. – Левова частка – 939,2 мільйона гривень, забезпечувала функціонування галузі освіти, 223,3 мільйона гривень – охорони здоров’я, 70,1 мільйона гривень – культури і туризму, 55,4 мільйона гривень – молоді і спорту, 43,6 мільйона гривень пішли на реалізацію заходів із соціальної підтримки населення і 6,3 мільйона гривень забезпечили захист прав дітей.

Сергій Колодяжний також назвав головні пріоритети впровадження у життя бюджетних програм поточного, 2021 року. За його словами, в освіті це:

  • подальша оптимізація мережі у відповідності  до освітніх потреб  громади;
  • підвищення загального середнього рівня математичних компетентностей;
  • продовження діджиталізації освітньої системи всіх рівнів;
  • забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників;
  • розвиток матеріально-технічної бази закладів освіти;
  • продовження реалізації освітянських проектів;
  • завершення розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти;
  • забезпечення прозорості діяльності закладів освіти і готовність до змін в інтересах учасників освітнього процесу;
  • відкрити МРЦ для потреб трудового навчання школярів.

У царині  культури і туризму  очікується велика кількість різноманітних і цікавих заходів, які  підтвердять статус Кропивницького, як фестивального міста. Шанувальників мистецтва порадує запровадження «культурних сезонів», реконструкція «Мюзик – холлу», а відкриття інформаційно-туристичного центру зробить обласний центр доступнішим для любителів мандрівок.

Серед перспектив сфери спорту і молодіжної політики Сергій Колодяжний назвав  будівництво трьох спортивних майданчиків у рамках реалізації проєктів – переможців громадського бюджету, систему заохочення кращих спортсменів та тренерів міста, забезпечення виплати грошової винагороди переможцям і призерам чемпіонатів Європи та світу, Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, збільшення втричі розміру щорічної стипендії кращим спортсменам і матеріального заохочення тренерам міста за підсумками 2021 року, визначення умов створення Молодіжного центру у Кропивницькому, поліпшення матеріальної бази дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання і широка підтримка молодіжних ініціатив.

Розвиток сфери охорони здоров’я міста означатиме створення потужного сучасного дитячого центру на базі дитячої міської поліклініки по вулиці  Шевченка, 36. створення багатопрофільної планової лікарні на базі колишньої медико-санітарної допомоги по вулиці Салганні піски, 14, завершення реставрації приймального відділення лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці  Короленка, 56 і проведення капітальних ремонтів приміщень закладів охорони здоров’я: амбулаторії на Балашівці, неонатального відділення пологового будинку, стоматологічної поліклініки по вулиці Шевченка, 36, операційного блоку лікарні швидкої медичної допомоги.

У Кропивницькому підтримуватимуться високі стандарти соціальної підтримки різних категорій мешканців міста.

- Зокрема,  мова йде про надання матеріальної допомоги учасникам АТО, ООС та членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти, соціальної допомоги та підтримки малозабезпеченим верствам населення, забезпечення безкоштовним харчуванням дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста, організацію безкоштовного оздоровлення дітей учасників АТО, ООС, фінансову підтримку громадських об’єднань соціальної спрямованості та надання медичної допомоги учасникам АТО, ООС, членам їх сімей та членам сімей загиблих.

Усі новини