Сергій Колодяжний: база житла дозволить оперативно розселяти у Кропивницькому внутрішньо переміщених осіб

Понеділок, 28 березня 2022 13:47

Оперативно сформувати базу наявного житла у Кропивницькому, де можна надати місце постійної реєстрації внутрішньо переміщеним особам. Таке завдання перед  відповідними виконавчими органами Кропивницької міської ради та Подільської і Фортечної районних у місті Кропивницькому рад поставив заступник міського голови Сергій Колодяжний.

- У найкоротший термін необхідно сформувати базу наявного вільного житла — гуртожитки, готелі, приватне житло, де можна було б заселяти переселенців на необмежений час і надати їм місце постійної реєстрації. Хтось зупиняється у Кропивницькому на кілька днів і їде далі, а хтось хоче залишитися на довший період. Цим людям ми повинні запропонувати житло і відповідні умови. Кожен готель може виділити зі свого фонду кілька бюджетних номерів на тривалий термін за дешевшою ціною. Вони будуть зацікавлені в тому, щоб ці номери були заселені постійно і не простоювали. Жителі міста, які мають вільне житло, теж можуть подати відомості в базу, адже їм держава компенсує витрати на послуги, - наголосив Сергій Колодяжний.

Нині держава надає фінансову допомогу на оплату проживання внутрішньо переміщеним особам — 2000 гривень для дорослого і 3000 гривень на кожну дитину.

Охочі надати вільне житло для проживання внутрішньо переміщених осіб можуть звертатися в міський гуманітарний штаб за телефонами: (095) 398-64-63, (095) 398-64-89 (095) 398-64-35, (095) 398-64-53.

Усі новини