Селище Нове перетворюється на повноцінний мікрорайон Кропивницького

Понеділок, 16 березня 2020 16:47

Минулого тижня міський голова Андрій Райкович здійснив  робочу поїздку територією мікрорайону Нового. А сьогодні, 16 березня, під час апаратної наради, очільник міста прокоментував результати своєї інспекції.

Разом із старостою селища Сергієм Денисенком міський голова пройшовся дворами, побував у ЗОШ № 10, дитячому центрі “Юність”, біля гуртожитків. За результатами обстеження мікрорайону і спілкування з його мешканцями Андрій Райкович поставив перед старостою низку завдань.

- По - перше, Нове треба добре прибрати. Центр в целофанових пакетах, території, де людські городи - в пляшках і в торбинках, - зробив зауваження Андрій Райкович. - Новенці кажуть, що сміття з баків почали вивозити активніше, але негабаритне лежить тиждень-два. Я почув, що воно вивозиться один раз на два тижні. Добре, але мешканці тих будинків повинні знати, що 1 і 3 п'ятниця — можна складати негабаритні побутові відходи лівій стороні селища, а на 2 і 4 тиждень – правій, а не складувати купи на півмісяця. Напишіть оголошення і люди знатимуть.

Головне ж завдання на сьогодні – відремонтувати дорогу, що веде до Нового. Заступник міського голови Олександр Вергун та головне управління ЖКГ отримали доручення готувати документи на виконання поточного ремонту дороги.

- Там ходить наш новий транспорт! Дороги немає практично від бетонки до кінця Нового. Критичні ями необхідно  дорожникам КП“Універсал-2005 залатати негайно, погода це дозволяє, - підкреслив Андрій Райкович. - З ким із «новенців» не зупинишся поговорити - всі нагадують про дорогу і тротуар. Нам необхідно вирішити цю проблему, щоб мешканці селища відчули, що про них турбуються.

Що стосується ЗОШ №10, то вона, на думку міського голови, дуже перспективна. Приміщення закладу велике і добротне, і його необхідно завантажити.

- Школа має розвиватися. Там зростає кількість учнів, і це добре! Перший крок-відремонтувати спортзал! Він є в плані 2020 року, тому управління капітального будівництва, по завершенню навчального року - вперед на ремонт зали, - поставив завдання міський голова. - Є ще моменти, які важливо нині вирішити на Новому. Перший - стосується гуртожитку, який колись належав місцевому заводу. Люди там живуть без відповідних документів. Тож юридичне управління міської ради має допомогти мешканцям.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13