Секретами створення різдвяних композицій поділилися у Кропивницькому ЦПП

Вівторок, 19 грудня 2023 16:42

У Кропивницькому Центрі підтримки підприємництва відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяних композицій.

Навчала усіх охочих Олена Федоренко, практикуючий флорист-декоратор, власниця мережі магазинів квітів «El flora».  Майстриня поділилася, як хобі може стати справою життя.

- Головне в такій справі - любити квіти, любити людей і розуміти, що флористика - це також мистецтво, - посміхаючись, говорить пані Олена учасницям майстер класу.

Флористка звернула увагу, що основними принципами створення  квіткових композицій є гармонія, різноманітність фактур і структур рослин, їхня кольорова гамма.

Учасниці майстер-класу дізналися як створюються букети та як з допомогою живих квітів наповнити свою оселю різдвяною атмосферою. Для композицій дівчата використовували свіжі ялинкові гілки, гілки червоного Ілексу, стабілізовані соснові шишки.

Пані Олена говорила про важливість не боятися, а практикувати - складати композиції для друзів, для рідних і особливо для себе.

- Торкнувшись мистецтва складання композицій ви знайдете гармонію та душевний спокій, - натхненно запевняє Олена Федоренко.

- Такі майстерки допомагають перенаправити свій біль, відволіктися, відчути себе живою і знайти підтримку - говорить учасниця майстер-класу  Тетяна.

Гарний настрій усіх учасниць творчого процесу став запорукою створення вишуканих композицій, що дарували тепло для душі навіть тим із них, які нині живуть за сотні кілометрів від рідного дому.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13