Розвиток сфери охорони здоров’я – пріоритет міської влади Кропивницького у період війни

Вівторок, 12 квітня 2022 20:26

Перше планове засідання виконавчого  комітету Кропивницької міської ради в умовах воєнного стану відбулося сьогодні, 12 квітня під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки.

- Робота органів місцевого самоврядування набуває все більшої стабільності і плановості в умовах військової агресії росії, - відзначив Олег Колюка. – Це дозволяє сьогодні оперативно прийняти важливі для громади рішення, спрямовані на забезпечення стабільної роботи господарського комплексу та соціально  інфраструктури обласного центру, посилення обороноздатності міста і підтримку Збройних Сил.

Виконком підтримав внесені відповідні зміни до бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2022 рік. Зокрема, капітальні вкладення  в умовах війни першочергово здійснюватимуться в розвиток медичної сфери міста. За рахунок внутрішнього перерозподілу коштів міської Програми капітального будівництва, реконструкцій та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально – культурного призначення міста Кропивницького на 2022 рік на об’єкти галузі охорони здоров’я буде спрямовано додатково 13,6 мільйона гривень. Крім того, окремо передбачається у міському бюджеті 3,5 мільйона гривень на придбання трьох сучасних апаратів штучної вентиляції легень для міського пологового будинку.

У той же час, за інформацією начальника фінансового управління міської ради Любові Бочкової, держава зменшує розмір освітньої субвенції  для Кропивницького на 50 мільйонів гривень.

Цього дня члени виконкому внесли також актуальні зміни до галузевих програм територіальної оборони та підтримання постійної мобілізаційної готовності міста, комплексної програми розвитку житлово – комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті, програми запобіганням надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, затвердили Порядок створення та використання міського матеріального резерву продовольчої продукції для населення Кропивницької  територіальної громади, вирішили питання функціонування закладів освіти обласного центру в умовах воєнного стану,  захисту прав дітей, соціального захисту мешканців міста тощо.

Усі новини