Розвиток фізичної культури і спорту у Кропивницькому – пріоритетне завдання міської влади на 2017 рік

Понеділок, 20 березня 2017 13:35

У Кропивницькому в 2016 році повністю збережена та отримала свій подальший розвиток інфраструктура дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів та забезпечене функціонування спортивних споруд. Це відзначив начальник відділу фізичної культури і спорту міської ради Сергій Колодяжний під час апаратної наради сьогодні, 20 березня.

За його інформацією, у Кропивницькому культивується 48 видів спорту, діють 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 2 спеціалізовані дитячо-юнацькі спортивні школи олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності та дитячо-юнацька футбольна школа Академія ФК «Зірка», в яких займаються фізичною культурою та спортом більше 4 тисяч дітей, що становить близько 17 % від загальної кількості дітей шкільного віку.

Важливим досягненням 2016 року, відзначив Сергій Колодяжний, стало створення комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 4», який почав функціонувати з 01 вересня 2016 року. Загалом, у ДЮСШ міської ради в 2015 році займалися 1480 юних спортсменів, а вже у 2016 році їх кількість збільшилася до 2057.

Впродовж 2016 року на утримання чотирьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту міської ради, було профінансовано 11,225 мільйонів гривень., у т.ч. на виплату заробітної плати з нарахуваннями – 8,10 мільйонів гривень, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 488,8 тисяч гривень, на проведення спортивних заходів і навчально-тренувальних зборів – 305,4 тисяч гривень. Капітальні видатки склали 1, 71 мільйона гривень, що на 46,8 % більше ніж у 2015 році.

Минулого року в дитячо-юнацьких спортивних школах міста були підготовлені:

Заслужений майстер спорту України (Сергій Фомін);

13 майстрів спорту України міжнародного класу (за 2015 рік – 1);

48 майстрів спорту України (за 2015 рік – 16 );

103 кандидати у майстри спорту України (за 2015 рік – 101 );

113 спортсменів І розряду (за 2015 рік – 88 );

1283 спортсмени ІІ, ІІІ та юнацьких розрядів.

142 учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста є членами збірних команд України або кандидатами до збірних з різних видів спорту.

- Кропітка робота щодо розвитку дитячо-юнацького спорту приносить вагомі результати, - відзначив Сергій Колодяжний. - Спортсмени обласного центру стабільно демонструють високі результати на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

У 2016 року спортсмени Кропивницького брали участь у 223 змаганнях різного рівня. Учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту міської ради, 675 раз ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань.

Чемпіонами України стали 82 спортсмени, із яких 61 – учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту міської ради. Золоті нагороди Кубку України завоювали 11 атлетів.

Минулого року вперше була запроваджена щорічна стипендія кращим спортсменам та матеріальне заохочення тренерам Кропивницького за високі спортивні досягнення на офіційних всеукраїнських і міжнародних змаганнях. (у міському бюджеті було передбачено 45,0 тис. грн). Перед початком сесії міської ради 20 спортсменів міста та їх тренери отримали відзнаки від міського голови і секретаря міської ради.

У 2016 році в місті проведено 206 спортивних змагань, фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь біля 23,5 тисяч мешканців та гостей міста. Відділ фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради брав активну участь в організації та проведенні в місті:

чемпіонатів України з легкої атлетики (7 чемпіонатів), велоспорту (2 чемпіонати), спортивного більярду (2 чемпіонати), спортивної гімнастики, волейболу пляжного, традиційного карате;

Кубків України з велоспорту та легкої атлетики;

всеукраїнських турнірів:

з баскетболу серед ветеранів спорту, пам`яті тренера Віктора Дубіна;

з боксу, пам’яті Заслуженого тренера України Віктора Зверєва;

з футболу, пам`яті колишнього гравця та спортивного директора ФК «Зірка» Андрія Куценка;

з велоспорту, пам'яті Заслуженого тренера України Сергія Симоненка;

з греко-римської боротьби, пам’яті заслуженого тренера України Миколи Романенка;

чемпіонатів міста й області з різних видів спорту та інших заходів.

Значна увага приділяється збереженню та реконструкції спортивних споруд, розвитку матеріально-технічної бази.

Функціонують 525 спортивних об’єктів, зокрема: 11 футбольних полів, 2 стадіони, 72 спортивні зали, 95 приміщень для занять фізкультурно-оздоровчою роботою, плавальний басейн, льодова ковзанка, 339 спортивних майданчиків, із них за місцем проживання та в місцях масового відпочинку громадян – 153, у т.ч. 10 майданчиків зі штучним покриттям.

Протягом 2016 року в місті збудовано 17 та модернізовано 2 спортивні майданчики. На дані цілі використано з міського бюджету 169,8 тисяч гривень, а також позабюджетні кошти.

Відповідно до Програми розвитку фізичної культури і спорту в Кропивницькому у 2016 році за кошти міського бюджету виконано капітальний ремонт покрівлі стрілецького тиру КДЮСШ № 3. Для цього з міського бюджету в звітному періоді профінансовано 1,09 мільйона гривень.

За кошти міського бюджету для дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано: чотири спортивні пневматичні пістолети, три велотренажери, три спортивні велосипеди, боксерський ринг, тенісний стіл, пульсометр, два комп’ютери, принтер на загальну суму 620,0 тисяч гривень.

Сергій Колодяжний визначив і головні напрями розвитку галузі у 2017 році, серед них:

1. Розвиток олімпійського, не олімпійського, паралімпійського та дефлімпійського спорту.

2. Фізкультурно-оздоровча та спортивно-масова робота:

- фізичне виховання у закладах дошкільної, загальноосвітньої, професійно-технічної та вищої освіти;

- спорт для всіх за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення;

- фізкультурно-оздоровча та реабілітаційна робота серед інвалідів.

3. Спорт ветеранів.

Серед головних завдань на поточний рік :

- капітальний ремонт стін, утеплення, облаштування внутрішнього водопроводу і каналізації в стрілецькому тирі ДСЮШ № 3 (850,0 тис. грн);

- капітальний ремонт 50-метрової галереї стрілецького тиру (300,0 тис. грн) ;

- виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт ДСЮШ № 3 та спортивної зали ДСЮШ № 2 (100 тис. грн);

- придбання спортивного обладнання і облаштування спортивних майданчиків за місцем проживання та відпочинку (300 тис. грн);

- придбання обладнання для дитячо-юнацьких спортивних шкіл (комплект татамі, малокаліберні пістолети, велосипеди, та ін.) (750,0 тис. грн)

- Фізична культура і спорт є приорітетною сферою в діяльності міської влади, - відзначив секретар міської ради Андрій Табалов, - Активні заняття мешканцями міста спортом – це передусім здоров’я мешканців міста, а на цьому економити не можна. Тож міська рада знайде можливість підтримати заходи з реалізації програми розвитку спорту у Кропивницькому на поточний і наступні роки.

Усі новини