Розподіл природного газу на території Кропивницького здійснюватиме ТОВ «Газорозподільні мережі України»

Четвер, 29 грудня 2022 11:01

ТОВ «Газорозподільні мережі України» отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу на території Кіровоградської області.

Як повідомляється з офіційних джерел ТОВ «Газорозподільні мережі України», видача ліцензії на розподіл природного газу була ухвалена НКРЕКП та опублікована на офіційному сайті 28 грудня 2022 року, згідно з Постановою №1839 від 26.12.2022 року.

- Це безпрецедентний виклик – в умовах військового стану проводити реформування газорозподільної системи України, - зазначив у своєму коментарі Голова Правління Денис Миргородський. - Я вдячний НКРЕКП за довіру та кожному члену нашої команди за цю першу перемогу на шляху до великого процесу змін».

Довідково:

ТОВ «Газорозподільні мережі України» було створено у вересні 2022р. рішенням Дочірньої Компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України» з метою упорядкування та гармонізації газорозподільної системи України під єдиним брендом «ГАЗМЕРЕЖІ».

Згідно Постанови КМУ №1335 від 25 листопада 2022 року «Про врегулювання питання використання газорозподільних систем або їх складових» ТОВ  «Газорозподільні мережі України» передано в експлуатацію державні газорозподільні мережі.

ТОВ «Газорозподільні мережі України» покликане створити автономного та незалежного Національного оператора газорозподільної системи України з метою дотримання державницької позиції щодо розвитку та забезпечення функціональності, безперервності робіт, цілісності, стійкості об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі постійного забезпечення споживачів послугами з розподілу природного газу.

Усі новини