Роботи з ліквідації наслідків буревію тривають

Понеділок, 9 серпня 2021 16:57

Про ліквідацію наслідків негоди, яка пронеслася містом минулої п’ятниці, йшлося сьогодні, 09 серпня, на брифінгу в міській раді. Участь у ньому взяли начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко, начальник міськрайонного відділу управління ДСНС України в області Валерій Жилін, керівники комунальних підприємств “Благоустрій” та “Універсал-2005” Віктор Луценко і Віктор Панішко.

- Протягом кількох годин буревій пошкодив об’єкти комунальної власності та приватні домоволодіння, завдав шкоди зеленим насадженням і лініям електропередачі. Руйнування зазнали 15 покрівель будівель комунальної власності. Зазначу, що 7 з них вже відновлено, ще 2 - частково. Інші будівлі обстежено, роботи там буде виконано у найближчий час, - повідомив Віктор Кухаренко. - Буря повалила близько шести десятків дерев, вже проведено їх огляд, візуально більшість з них цілком здорові, але вітер швидкістю 30-35 метрів за секунду зробив свою справу. Більшість першочергових робіт виконано у вихідні, нині вони на завершальному етапі.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, 20 липня, під час проходження містом грозового фронту, зафіксовано перевищення декадної норми опадів в півтора рази, а 06 серпня ця норма була перевищена вдвічі. Незважаючи на це, комунальні підприємства справилися і не допустили підтоплення автошляхів і погіршення транспортного сполучення. Він також звернувся до жителів приватного сектору з проханням привести до ладу високорослі зелені насадження, які ростуть в охоронних зонах повітряних ліній, адже зафіксовано чимало випадків знеструмлення внаслідок падіння гілок на проводи. 

Як повідомив начальник міськрайонного відділу управління ДСНС України в області Валерій Жилін, з моменту погіршення погодних умов і станом на 12-00 09 серпня надзвичайники отримали 79 викликів. В переважній більшості це звернення щодо надання допомоги у прибиранні дерев з проїжджих частин, дворів та дахів. Виклик з проханням транспортувати підтоплений автомобіль був всього один. Співробітники ДСНС, зокрема, прибрали дерева з території стаціонару № 1 Центральної міської лікарні. Одне із них впало на кабель живлення кисневої станції, друге пошкодило газогін і ще одне унеможливило проїзд транспорту до приймального відділення. Надавалася також допомога у накритті дахів приватних домоволодінь.

- Працівники КП “Благоустрій” дуже оперативно включилися в роботу. В пріоритеті — прибирання повалених дерев з проїзних частин і тротуарів, - зазначив керівник підприємства Віктор Луценко. - Станом на ранок понеділка вивезено 22 вантажівки гілля. Сьогодні в роботі по ліквідації наслідків стихії задіяно 37 чоловік.

- Як тільки розпочалася злива до місць можливого підтоплення, а це вулиці Арсенія Тарковського, Михайлівська, Вокзальна, проспект Винниченка, виїхала спецтехніка. Також трактори працювали в районі вулиць Біляєва, Полтавської, Кропивницького, Великої Перспективної. Оперативна розчистка решіток зливової каналізації дозволила уникнути підтоплення, підвищення рівня води на автошляхах було незначним і короткотривалим, - повідомив начальник КП “Універсал-2005” Віктор Панішко.

- Нині до міської ради надходять звернення від власників пошкоджених негодою домоволодінь. Створеною з представників ряду профільних управлінь комісією за кожним випадком буде складено акт, за результатами розгляду якого і прийматиметься рішення щодо обсягів надання допомоги, - підсумував начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко.

Усі новини