Різнобарвні сміттярки змалечку привчатимуть кропивничан до культури та порядку

П'ятниця, 11 серпня 2017 11:04

У зелених зонах Кропивницького з’явилися перші прикрашені візерунками урни для сміття. Такі сміттярки - ініціатива працівників комунального підприємства “Благоустрій”. А перші урни, розмальовані маками та китицями калини, були встановлені у сквері імені Богдана Хмельницького.

За словами головного озеленювача міста, начальника дільниці КП «Благоустрій» Альони Ворони, ідея прикрасити урни у скверах та парках обласного центру належить працівникам підприємства, вони ж власноруч і наносили малюнки. Працюючи щодня з живими квітами, озеленювачі вирішили перенести їх красу і на такі малопривабливі предмети благоустрою як сміттєві урни.

- Щоб зробити місто яскравішим і привабливішим, а також відійти від застарілих стандартів, ми вирішили розфарбувати сірі непривабливі урни, які зазвичай прикрашались лише червоними смужками, гарними малюнками, - повідомила Альона Ворона. - Для кожного скверу наші працівники підбирали індивідуальні малюнки, які різнитимуться за своєю тематикою.

Також фахівці з озеленення поділились своїми творчими планами на найближче майбутнє. Починаючи з наступного тижня, працівники КП “Благоустрй” візьмуться за фарбування сміттярок у Ковалівському парку. Для того, щоб діток привчати до культури поведінки і викидати сміття саме в урни, їх розфарбують у яскраві кольори та розмалюють горошком. А до Дня незалежності у сквері імені Тараса Шевченка облаштують сміттярки, розмальовані в українському стилі.

Усі новини