Рішення про встановлення найвищого Прапора України у Кропивницькому прийматиме громада міста

Середа, 3 лютого 2021 15:17

Встановлення  у Кропивницькому  найвищої стели з державним прапором України стало темою робочої наради, скликаної сьогодні, 03 лютого, головою ОДА Андрієм Назаренком. У нараді взяв участь міський голова Андрій Райкович.

До активного обговорення проєкту долучилися архітектори, громадські діячі, волонтери, історики та військові. Встановлення 30-ти метрової щогли з Державним прапором планується до 30-ї річниці Незалежності України. Нині ж визначаються із місцем розташування флагштоку. Один із варіантів – Ковалівський парк у Кропивницькому.

- Прапор – один із головних символів нашої держави, тому встановити його в Ковалівському парку – це гарна ідея. Тут завжди відпочиває багато людей, граються діти. До того ж, це буде першим етапом реконструкції парку, ми плануємо облаштувати його центральну площу та доріжки, і почнемо перетворювати цю зелену зону на справді улюблене місце відпочинку наших містян, - наголосив Андрій Райкович. – Але ми обов’язково повинні вислухати і почути думку громади з цього питання, без містян це рішення приймати не будемо.

У свою чергу, волонтери під час зустрічі наголосили на тому, що в парку варто створити монумент Захисникам України. Тож архітектори отримали завдання опрацювати можливість поєднання в ансамблі пам’ятника і рекордного флагштоку. Свої пропозиції вони представлять громаді вже за тиждень.

Усі новини