Режим відносного спокою завершено: у Кропивницькому готуються протистояти третій хвилі коронавірусу

Понеділок, 22 березня 2021 12:35

Рівень захворюваності на корона вірусну інфекцію у Кропивницькому невпинно зростає. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович сьогодні, 22 березня, під час щопонеділкової апаратної наради з керівниками виконавчих органів міської ради.

Дуже стрімко в обласному центрі поширюється  хвороба і серед школярів. Тому управління освіти має бути готовим оперативно спрацювати і перевести учнів на дистанційне навчання.

- Режим відносного спокою завершено. Переходимо до підготовки надзвичайного стану, - відзначив Андрій Райкович. - Це не страшилки! Будьте готові оперативно перевести школи на дистанційне навчання. Спочатку 5-11 класи, а якщо кількість заражень зростатиме, значить запровадити дострокові канікули!

Спеціалісти управління охорони здоров’я отримали завдання негайно перевірити готовність госпітальної бази до обслуговування зростаючої кількості хворих. З'ясувати наявність усього необхідного - медикаментів, дезінфікуючих засобів не лише в інфекційних відділеннях Центральної міської лікарні, а й по всіх закладах охорони здоров’я. Також очільник міста відвів тиждень часу на проведення поточних ремонтів у палатах  ЦМЛ, де пацієнти чекають на встановлення діагнозу.

- Зараз важливо посилити карантинний режим і забезпечити жорстке дотримання санітарної дисципліни в поліклінічних закладах, тому що пацієнтів на прийом до лікаря знову стає значно більше, - акцентував увагу Андрій Райкович. - Можливість розповсюдження інфекційної хвороби максимальна. Керівництву управління охорони здоров’я необхідно  знову акцентувати увагу лікарів первинної ланки щодо покращення комунікацій із пацієнтами. Я би не хотів чути нарікання від людей, що важко зв'язатися із сімейним лікарем. Так, період непростий, лікаря треба цінувати й поважати, але взаємна повага має бути.

Міський голова також  звернувся до представників поліції і Держпродспоживслужби з проханням посилити карантинний контроль: менше скупчень людей, менше колективних святкувань, менше зайвих поїздок у громадському транспорті, особливо для людей пенсійного віку. Окрему робота буде  проведена з працівниками ринків та торговельних мереж: перед торгівельними закладами поставлена вимога поновити усі карантинні лінії, дистанції, маски, санітайзери.

- Все це дасть нам  можливість уникнути  повного локдауну, - наголосив міський голова. - Спецінспекцію прошу давати інформацію про тих, хто ігнорує карантинні вимоги і наражають людей на небезпеку.

Усі новини