Ремонтували покрівлі, мережі та боролися з коронавірусом: які завдання у 2020 році виконали працівники ЖЕКу №9

Вівторок, 23 лютого 2021 11:37

На обслуговуванні працівників ЖЕКу №9 у Кропивницькому перебувають 28 будинків. За 2020-й рік комунальники відремонтували 485 м² покрівлі, відповідно до звернень мешканців. Проте, за словами начальника ЖЕКа Юрія Сидоренка, для покрівель цього житлового фонду поточний ремонт не вирішує проблему багаторічної відсутності капітального ремонту дахів будинків. Тому цей напрямок поточного ремонту залишається одним з найважливіших та відповідальніших.

Торік обов’язковим завданням був також ремонт оголовків димовентиляційних каналів. Його працівники ЖЕО виконали на 78%.

- Планування поточного ремонту оголовків відбувається у тісній співпраці з КП «Молнія», - повідомив Юрій Сидоренко. - У 2020 році виконання  планових показників на 78% відбулося тому, що  ремонт багатьох з них був проведений під час капітального ремонту покрівель у попередні роки.

Згідно з графіком виконується також ремонт внутрішньобудинкових мереж. Ця послуга  виконана  на 85 % від запланованого на суму 320 400 грн.

Так, протягом року у  будинках було проведено заміну:

  • 107 штук технологічних елементів мереж теплопостачання;
  • 448  погонних метрів мереж холодного водопостачання;
  • 305 погонних метрів мереж зливової каналізації;
  • 331 м проводу електропостачання.

На 2021 рік заплановано подальше виконання планових показників  до повного завершення заміни внутрішньобудинкових мереж на сучасні та більш якісні.

Послідовно на території ЖЕКу виконують роботи з освітлення місць загального користування, ретельно прибирають прибудинкові території.

- Специфіка нашої території у тому, що на ній багато зелених насаджень, велика територія покосу та великий обсяг опалого листя. Тому підприємством приділяється значна увага для надання послуги з прибирання прибудинкової території, - зазначив Юрій Сидоренко. - Протягом 2020 року було зібрано і вивезено 74 950 кг  опалого листя та гілля та 25 т будівельного сміття від демонтованих погребів та розчищених підвалів.

Комунальне підприємство постійно дбає про покращення житлового фонду та утримання його у належному стані. Тому для більш комфортного та безпечного проживання мешканців, враховуючи перерозподіл коштів підприємство виконало ряд робіт , які не входять до послуг з управління, але були заявлені у зверненнях мешканців, на протокольних зборах мешканців, а також у дорученнях міського голови. Це і засипання пустих безхозних погребів, які знаходяться у аварійному стані, обрізання кущів та дерев, вивезення сміття з підвалів та контейнерних майданчиків, а також виконання кваліфікованих будівельних робіт.

- Це дає відповідь на запитання: чому поточний ремонт виконаний не на 100%. Це не тому, що ми не хотіли щось робити, а тому що до нас зверталися мешканці з проханням про виконання інших  видів робіт. Вони оформляли протоколи на зборах мешканців. До нас надходила  така протокольна заявка,  і ми шляхом перерозподілу коштів  виконували роботи, - пояснив керівник ЖЕО.

На виконання доручення міського голови відремонтовано та пофарбовано 7 дитячих майданчиків та зупинку громадського транспорту на суму 10 500 грн.

Особливим видом робіт для підприємства стала дезінфекція під’їздів житлових будинків у зв’язку із заходами проти коронавірусної інфекції Підійшли дуже сумлінно. Протягом усього періоду проводилися дезінфекційні заходи у 28 житлових будинках на суму 20 300 грн. Для виконання цих робіт були залучені і двірники, і слюсарі.

Усі новини