Ремонт усіх доріг у Кропивницькому буде здійснюватися під пильним контролем міської влади

Вівторок, 11 травня 2021 15:56

Особлива увага комунальників Кропивницького буде прикута до ремонту міських доріг. Відповідне завдання комунальним службам обласного центру поставив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 11 травня.

На території міста спостерігається стабільно тепла погода, тож весь ресурс комунальних підприємств має бути зорієнтований на якісний ремонт дорожнього покриття. Ямковий ремонт доріг фахівці КП «Універсал - 2005» нині виконують систематично. Проте залишається низка системних проблем на дорогах Кропивницького, зокрема, пов'язаних з благоустроєм місць розриття під час виконання ремонтів на  водопровідних і теплових  мережах, наголосив Андрій Райкович.

- Якість таких ремонтів у Кропивницькому  вкрай низька. Я вимагаю жорсткого контролю за станом кожної ділянки відремонтованої дороги. Не забувайте, ці роботи виконуються за кошти громади – кошти міського бюджету. Тому має бути ефективне використання кожної копійки. Наголошую – має бути організований належний контроль і ще раз контроль, - підкреслив міський голова.

Прокоментував Андрій Райкович і результат гідровипробувань що їх виконував КП «Теплоенергетик» на теплових мережах по вулиці Ельворті.

- Як можна було подати такий тиск, щоб порвати всі туби, що залишалися цілими після завершення опалювального сезону? Це дуже добре, що ви виправдовуєтесь технологічною необхідністю проводити такої сили гідравлічні випробування, - акцентував увагу директора підприємства міський голова. - То майте ж здоровий глузд попереджати про виконання таких робіт і  так їх планувати, щоб не наражати на небезпеку все місто.

У контексті забезпечення на території Кропивницького комунального порядку, Андрій Райкович наголосив на необхідності продовжувати обкіс газонів і прибудинкових територій, паркових зон, скверів. Почалося також нашестя кліщів, багато з них  є переносниками  хвороби Лайма. Це небезпечно, тому очільник міста закликав всі ЖЕО,  КП “Благоустрій” та спецінспекцію активно включитися в роботу.

Усі новини