Ремонт транспортних магістралей у Кропивницькому буде здійснюватися з умовою забезпечення руху великомістних транспортних засобів

Понеділок, 6 листопада 2017 13:59

У Кропивницькому відкоригують графіки руху і маршрути, якими курсують великомістні пасажирські автобуси. Про це, під час апаратної наради сьогодні, 06 листопада, заявив міський голова Андрій Райкович.

Минулого тижня на маршрут виїхали чергові автобуси - №118. Міський голова особисто відстежив шлях їх руху, наповненість у салоні і відразу виявив низку недоліків: облаштовані зупинки є не скрізь, під'їзних кишень для зупинок великого транспорту немає.

- Великим автобусом важко вписатися в зупинки на центральних вулицях: джипи вже позаймали не лише перші полоси доріг, а й тротуари! – наголосив Андрій Райкович. – Я переконливо прошу патрульну поліцію взятися за транспортний порядок у центрі! Ми не наведемо лад без вас. До речі, водії нових автобусів просять врегулювати порядок на кінцевих зупинках. Маршрутки стають так, що великому автобусу ніяк стати на зупинці і взяти пасажирів. Прошу патрульну поліцію почергувати там. Шановні журналісти, прошу включитися в цю кампанію! Давайте всі разом боротися за порядок у місті!

Управління ЖКГ разом з управлінням транспорту, під керівництвом заступника міського Олександра Мосіна працюватимуть над вирішенням цього питання. Крім того, за дорученням міського голови проекти капітальних ремонтів усіх доріг у Кропивницькому будуть розроблятися з умовою створення відповідної інфраструктури для забезпечення руху великомістного пасажирського транспорту.

У свою чергу секретар міської ради Андрій Табалов звернуву увагу на необхідність з одного боку створити достатню кількість місць для паркування у центральній частині міста, з іншого – забезпечити технічну можливість евакуації порушників правил дорожнього руху.

- Ми спілкувалися з керівником підприємства, яке забезпечує утримання штрафного майданчика, - підкреслив Андрій Табалов. – У них відсутня спеціальна евакуаційна техніка. Необхідно активно попрацювати у цьому напрямку. Скласти план дій і за декілька місяців змінити ситуацію.

Усі новини