Реформування галузі охорони здоров’я у Кропивницькому здійснювалося шляхом модернізації та оптимізації закладів

Вівторок, 14 лютого 2017 18:23

Медична допомога населенню у Кропивницькому надається в 14 закладах охорони здоров’я, в яких працює майже 4 тисячі медичних працівників. Про це повідомила заступник міського голови Наталія Дзюба під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 14 лютого. За її словами, в обласному центрі повністю збережена мережа закладів та кадровий потенціал.

Інформуючи про фінансові результати по галузі охорони здоров’я, Наталія Дзюба відзначила, що по загальному у 2016 році було виділено 200 млн 517 тис. грн., у тому числі за рахунок коштів міського бюджету — 26,5 млн. грн.

Відповідно до загальнодержавної політики та із врахуванням першочергових потреб громади у 2016 році проводилось реформування міської галузі охорони здоров’я шляхом модернізації та оптимізації, зокрема:

- розширено амбулаторні форми надання медичної допомоги (денні стаціонари);

- прийнято рішення про створення міського пологового будинку з функціями перинатального центру другого рівня шляхом об'єднання двох пологових будинків;

- підписано меморандум щодо реалізації Проекту по створенню діалізного відділення у Кропивницькому;

- на стадії завершення перебуває процедура передачі цілісного майнового комплексу ДЗ "Спеціалізована медико-санітарна частина № 19 МОЗ України" у територіальну власність громади міста;

- приведено ліжковий фонд до затвердженого нормативу та потреб населення .

Значна увага, наголосила Наталія Дзюба, приділялася покращенню матеріально — технічної бази закладів охорони здоров'я, приведенню їх у належний санітарно-технічний стан у відповідності до сучасних стандартів та потреб громади.

У 2016 році відбулося урочисте відкриття відділень та амбулаторій закладів охорони здоров'я міста після проведення капітального ремонту та забезпечення їх необхідним матеріально-технічним оснащенням:

- паліативне відділення стаціонару № 1 КЗ "Центральна міська лікарня м. Кіровограда" ;

- дитяче інфекційне відділення стаціонару № 1 КЗ "Центральна міська лікарня м. Кіровограда" ;

- амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 8 КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 м. Кіровограда" (вул. Миколи Левитського, 71/24)

- амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 4 КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кіровограда" (вул. Генерала Жадова, 21) –

На стадії завершення знаходиться капітальний ремонт пологового будинку №1.

З метою покращення доступності для людей з особливими потребами встановлено пандуси до 5 приміщень медичних закладів. Загалом, на виконання капітальних ремонтів з бюджету розвитку міста залучено понад 9,5 млн. грн, що в 2,2 рази більше ніж у 2015 році.

У 2016 році для медичних закладів міста за рахунок коштів спеціального фонду міського бюджету придбане сучасне лікувально - діагностичне обладнання на загальну суму 6, 671 мільйонів гривень.

У 2016 році в рамках галузевих програм по галузі "Охорона здоров'я" виконувалися соціальнозначимі заходи, на які залучено кошти міського бюджету на загальну суму 33, 653 млн. грн.

Усі новини