Рання діагностика – запорука успішного лікування: у Кропивницькому медики виходять до людей

Вівторок, 13 червня 2017 19:02

У п'ятницю, 16 червня,  на площі перед міської радою відбудеться профілактично-медична акція "Виїзна клініка", приурочена до Дня медичного працівника.

- Метою акції є привернення увагу населення до актуальності проходження профілактичних оглядів - найдієвішого способу раннього виявлення захворювань, - відзначила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук. -  Акція ініційована управлінням охорони здоров'я та медичними закладами міста. В ній візьмуть участь спеціалісти лікувально-профілактичних закладів, волонтери КОВ ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ" та Товариства Червоного Хреста України.

 Під час акції кропивничани зможуть пройти експрес-тестування на ВІЛ/СНІД, виміряти рівень вмісту цукру у крові, артеріальний тиск, дізнатись про свою вагу, а також отримати консультації спеціалістів з питань вакцинації, харчування, окуліста, невропатолога, стоматолога, травматолога, кардіолога. У рамках заходу волонтери вчитимуть містян надавати екстренну долікарську допомогу. На площі діятиме ігровий медичний майданчик для дітей "Майбутній лікар". Акція  розпочинається о 9.00 і триватиме до 12.00.

Усі новини