Пунктів незламності у Кропивницькому більшає і вони стають функціональнішими та зручнішими для містян

Четвер, 29 грудня 2022 18:37

Пункти незламності у Кропивницькому – об’єктивно необхідні, в умовах масованих ракетних атак російських агресорів на об’єкти критичної, у першу чергу енергетичної інфраструктури,  локації в містах України, де люди в період довготривалих відключень електроенергії мають можливість знайти прихисток, щоб обігрітися, підзарядити гаджети, скористатися інтернетом, попити гарячі напої.

Облаштовані у Кропивницькому, як і по всій Україні, пункти обігріву створені  не для галочки, їхня кількість збільшується, а процес їх модернізації наполегливо триває з урахуванням набутого досвіду і рекомендацій спеціалістів.

Питання  функціонування Пунктів незламності стали предметом детального опрацювання на черговому засіданні штабу під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки сьогодні, 29 грудня.

- Враховуючи, що найбільшим попитом у містян в час блекаутів користується послуга зарядки телефонів та інших гаджетів,  є необхідність облаштовувати Пункти незламності потужнішими генераторами, - відзначив під час засідання Олег Колюка. – Цей процес безперервно триває – нові генератори  встановлюються відразу, як тільки надходять до Кропивницького. Це дає можливість і відкривати нові локації. Сьогодні в обласному центрі їх вже 16. Найближчим часом відкриються ще п’ять: два в закладах освіти і три – в соціальних закладах.

Члени штабу опрацювали також питання стабільної роботи Інтернету в Пунктах незламності, надання містянам психологічної підтримки під час блекаутів,  забезпечення місць обігріву достатньою кількістю гарячих напоїв та посуду для їх приготування.

- Ми робимо надзвичайно важливу справу. Ворог не може здолати опір наших Збройних сил, натомість підступно б’є по мирних містах, серед зими намагається руйнувати нашу енергетику і теплове господарство, щоб посіяти панічні настрої в тилу. Переконаний, що його планам не судилося втілитися, - наголосив Олег Колюка.

Загалом в наших  Пунктах незламності є все необхідне: тепло, вода, освітлення, мобільний зв’язок та інтернет, пристрої живлення, місця для відпочинку, мінімальний набір харчових продуктів.  Тут  чергують  позмінно відповідальні спеціалісти, всі вони пройшли належну підготовку і навчання.

Усі новини