Публічна заява МФО "Рівні можливості" Міської ради м. Кропивницького щодо засудження випадків дискримінаційних та неетичних висловів

Середа, 28 лютого 2018 15:53

Засвідчуємо свою підтримку та приєднуємось до Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості» у засудженні випадків дискримінаційних та неетичних висловів зі сторони державних службовців та протиправних дій працівників правоохоронних органів.

Останнім часом майже щодня ми стаємо свідками дискримінаційних заяв, неетичних та нетолерантних висловів зі сторони політиків і державних службовців, випадків порушення прав людини та посягання на честь і гідність людини зі сторони правоохоронних органів.

Ми категорично засуджуємо ганебне порушення прав людини в Оболонському районному суді міста Києва, яке відбулось 21 лютого 2018 р. під час допиту свідків у справі Януковича. Вибіркове ставлення та порушення вимог до порядку проведення заходів особистого огляду та зухвале поводження з боку правоохоронних органів у відношенні до жінок-журналісток має бути покаране.

Також вважаємо, що очільник Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, який дозволив собі під час засідання нецензурно вилаятися на адресу в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, за свою поведінку має бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності відповідно до Закону України «Про державну службу».

На наше переконання, Президент України, Прем'єр-міністр України та Голова Верховної Ради України мають дати належну оцінку діям політиків та державних службовців, які вдаються до нецензурних та сексистських висловів на адресу колег і посадовців.

Систематичні факти грубого порушення норм етичної поведінки та дискримінація, нехтування правами людини, знецінення понять честі і гідності особи і громадянина, які дозволяють собі українські політики та посадовці, працівники правоохоронних органів не можуть залишатися поза увагою перших осіб держави.

Крім того, ми закликаємо активно протидіяти випадкам дискримінаційної поведінки по відношенню до народних депутатів та урядовців у стінах Верховної Ради України та публічному просторі і забезпечити покарання за недотримання депутатської етики.

МФО "Рівні можливості" Міської ради м. Кропивницького закликає представників засобів масової інформації не стояти осторонь і протидіяти будь-яким формам дискримінації та неетичній поведінці чиновників усіх рівнів, вчасно реагуючи на такі випадки публічним осудом та несхваленням подібних дій.

Усі новини