Психологічна підтримка і працевлаштування: що важливо сьогодні для вимушених переселенців у Кропивницькому

Середа, 6 липня 2022 16:36

Надати психологічну допомогу вимушеним переселенцям — вкрай важливо, щоб попередити посттравматичний стресовий розлад. Психологи Кропивницького міського центру соціальних служб у рамках кризового консультування надали більше сотні консультацій внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомила директорка департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради Юлія Вовк.

- На базі Центру соцслужб діє група взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб «Мистецтво канатохідця. Як зберегти рівновагу в умовах війни». Центр та Благодійний фонд «Повернення до життя» здійснюють соціальну роботу з переселенцями, які належать до вразливих категорій населення або перебувають у складних життєвих обставинах. За результатами проведеної роботи, виявили та поставили на облік 85 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, - розповіла Юлія Вовк.

Крім психологічної підтримки, вимушеним переселенцям допомагають і з працевлаштуванням.

- З метою надання допомоги у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам департамент соцполітики співпрацює з міськрайонним центром зайнятості щодо інформування внутрішньо переміщених осіб про наявність вакансій, проведення анкетування щодо визначення потреб у працевлаштуванні та залучення переселенців до громадських робіт. Станом на початок липня до центру зайнятості звернулися понад 600 переселенців, із них працевлаштовано 135 осіб, - зазначила Юлія Вовк.

У подальшій роботі департаменту соціальної політики одним з основних завдань залишається забезпечення внутрішньо переміщених осіб своєчасною, доступною та якісною підтримкою в наданні соціальних послуг та різних видів державних допомог.

Усі новини