Просвітницький квест «Подорож вулицями старого міста» сподобався кропивницьким школярам: далі буде!

Середа, 30 травня 2018 16:53

             Із оглядової екскурсії в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Євгена Маланюка, яку підготували та провели її співробітники,  розпочався для школярів перший пішохідний,  пізнавальний розважально-просвітницький квест на знання архітектурної спадщини Кропивницького “Подорож вулицями старого міста”. Ініціаторами нової для дітей активної гри стали спеціалісти  відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міської ради.

            Першими учасниками квесту стали учні 7-А класу Кропивницького колегіуму. Вони ознайомились з історією бібліотеки для юнацтва ім. Євгена Маланюка, яке є привабливою пам'яткою архітектури, оздобленою в інтер’єрі цікавим декоративним ліпленням з рослинним та геометричним орнаментом, картушами та горельєфами. Фасади будинку бібліотеки також пишно декоровані фігурними кронштейнами, медальонами, рустованими пілястрами, скульптурним декором, з балконами, огородженими балюстрадами.

            Під час екскурсії працівники бібліотеки розповіли дітям про історію створення їх закладу, про цікаві факти існування будівлі, якій майже 130 років, про її ймовірних власників та легенди, пов'язані з існуванням бібліотечного привида та його заповітами. На завершення екскурсії школярі переглянули відео-ролик про елементи декору будівлі бібліотеки.

            На старті учасників  змагань розподілили на дві рівні за кількістю. До складу команд також увійшли члени батьківського комітету, які активно допомагали у проведенні гри.

Кожну з груп очолили капітани, в ролі яких виступили спеціалісти відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури  Володимир Поповічев та Сергій Воротілєнко, які і контролювали умови гри  та надавали переліки завдань для учасників квесту.

Стартував  квест від бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка у напрямку «Парк Ковалівський»  по пішохідній  частині вулиці Дворцової, що входить до квартальної забудови між  вулицями  Миколи Садовського та Кавалерійською.

Квест складався із завдань  та підказок. Кожне наступне завдання або підказку учасники команд знаходили у черговій схованці, а капітани команд проводили оцінювання відповідей та завдань.

            Підведення підсумків квесту відбулось на літньому майданчику парку Ковалівський.

            Обидві команди учасників квесту та їх класний керівник Регіна Горбова отримали від управління містобудування та архітектури Міської ради міста Кропивницького листи подяки  за активне сприяння у створенні та апробації пішохідного пізнавального, розважально-просвітницького квесту “Подорож  вулицями старого міста”.

            Всі учасники квесту були нагороджені підбірками цікавих туристично-пізнавальних буклетів про музейні заклади міста та можливості відпочинку на Кіровоградщині, які були передані Департаментом культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації для нагородження учасників квесту. Презентаційні папки, карти міста, листи подяки та іншу друковану продукцію оперативно виготовила для учасників квесту рекламна агенція "Антураж А".

Фото: Олег Шрамко

Усі новини