Програма сприяння розвитку громадянського суспільства «Діалог» буде реалізовуватися у Кропивницькому

П'ятниця, 15 листопада 2019 11:28

Громадська рада при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького обговорила засади реалізації в обласному центрі міської програми сприяння розвитку громадянського суспільства у місті Кропивницькому на 2020 — 2022 роки “Діалог”.

У засіданні Громадської ради, яке відбулося у четвер, 14 листопада, взяв участь і секретар міської ради Андрій Табалов.

Учасники зборів заслухали та погодили відповідний проект рішення міської ради. Розробником програми виступає відділ з питань внутрішньої політики міської ради. За словами його очільниці Оксани Горбенко, пропозиції до програми збиралися протягом вересня-жовтня 2019 року. Електронні консультації проводились на платформі електронної демократії е-DEM у розділі “Консультації з громадськістю”.

- Мета програми - створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії міської ради з інститутом громадянського суспільства на засадах партнерства, задоволення суспільних інтересів через використання інструментів участі, залученням громадської ініціативи, сприяння утвердженню національної ідеї, впровадження у сферу громадських відносин принципів патріотизму, суспільної моралі і духовності, - відзначила Оксана Горбенко. - Головними завданнями програми є впровадження у діяльності міської влади принципів відкритості, прозорості і публічності та впровадження ефективного механізму налагодження комунікацій виконавчих органів міської ради з громадськістю.

Крім того, на засіданні Громадської ради її члени обговорили текст Меморандуму про співпрацю між громадськими радами, громадськими активістами Кіровоградщини щодо співпраці у просуванні реформ децентралізації та освіти. Меморандум представила  голова Кіровоградської обласної організації ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” Алла Волошина.

Усі новини