Професор ЦНТУ Петро Плєшков приймає вітання із 70-річним ювілеєм

Вівторок, 29 червня 2021 14:13

Сьогодні, 29 червня, власний 70-річний ювілей відзначає кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету Петро Плєшков.

Майже півстоліття йому вдається плідно поєднувати викладацьку та науково-дослідницьку роботу. Він — автор понад 250 методичних праць. Кілька тисяч бакалаврів, спеціалістів та магістрів були підготовлені за наставництва Петра Плєшкова. Під його науковим керівництвом троє викладачів кафедри захистили кандидатські дисертації.

У 2016 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України». Серед відзнак Петра Плєшкова: грамота Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом», знак Міністерства освіти України «Відмінник освіти України», знак Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення», почесна грамота Національної академії наук України.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович, який сам у 1982 році закінчив цей вищий навчальний заклад за спеціальністю «Електропостачання промислових підприємств, міст та сільського господарства», завітав до ювіляра з теплими словами привітання, квітами та цінним подарунком – іменним годинником.  

- Петро Григорович Плєшков — патріот енергетики і вищої інженерної, технічної школи. Як його учень, як фундатор одного із потужних переробних підприємств, як міський голова обласного центру, я щиро вітаю Вас, шановний ювіляре, із гарною, зрілою датою. У вас цікаве, насичене життя, тому будьте здорові, енергійні, завжди в творчому пошуку і наукових здобутках, - відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович.  

Усі новини