Прем’єр – міністр України Денис Шмигаль схвально оцінив роботу міського центру вакцинації населення від коронавірусу

Вівторок, 26 жовтня 2021 14:54

Сьогодні, 26 жовтня, Прем'єр - міністр України Денис Шмигаль ознайомився  з роботою Центру масової вакцинації населення від коронавірусу, що працює в приміщенні Кропивницької міської ради.

Міський голова Андрій Райкович та начальниця управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук поінформували керівника уряду про хід кампанії проведення щеплень проти  небезпечного вірусу COVID – 19.

Загалом сьогодні  в обласному центрі працюють шість постійних пунктів вакцинації в поліклініках і амбулаторіях та три Центри масової вакцинації. Мобільні бригади виїжджають на промислові підприємств, в заклади культури, на ринки, проводили щеплення і в новому приміщенні ЦНАПу. Кропивницький першим в Україні організував роботу виїзних бригад з використанням мобільного транспорту: комунальних тролейбусів і автобусів, у яких вакцинували мешканців у віддалених мікрорайонах.

- У Кропивницькому проведено щеплення майже 83% медичних працівників та 89% працівників освіти, - повідомила Оксана Макарук. - У наявності достатня кількість вакцин.

Пункт масової вакцинації, що в приміщенні Кропивницької міської ради користується популярністю у кропивничан.

- Потік охочих щепитися від небезпечної хвороби  значно збільшився, тому мною було прийнято рішення організувати додатковий Центр  у міській раді, - наголосив Андрій Райкович. – Я особисто постійно наголошую на важливості вакцинації і закликаю кропивничан робити щеплення, аби вберегтися від небезпечного захворювання та його ускладнень.

Прем’єр – міністр України Денис Шмигаль схвально оцінив роботу міського центру вакцинації населення від коронавірусу, запевнивши, що це – справді дієвий метод вберегти себе від CОVID – 19. В той же час він наголосив на важливості не збавляти темпів вакцинації.

Усі новини