Працюють депутатські комісії: у Кропивницькій міській раді триває підготовка до чергової сесії

Понеділок, 22 травня 2023 18:09

Сьогодні, 22 травня, під головуванням депутата Кропивницької міської ради Василя Рубана відбулося чергове засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та транспорту. У роботі комісії взяли участь заступники міського голови Олександр Вергун та Михайло Бєжан, який також є членом цієї комісії.

На порядку денному засідання стояло три питання.

Члени комісії розглянули електрону петицію  щодо ремонту доріг в обласному центрі. У тексті петиції, зокрема, йдеться про  вулиці Героїв-рятувальників, Олега Паршутіна, Виставкову, Севастопольську, Гоголя, Кільцеву та проспект Університетський. 

Як повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко,  управління підготувало для автора петиції інформацію про ямковий ремонт доріг в місті.

- Бригади працюють, ремонт доріг виконують як гарячим асфальтобетоном так і за допомогою установки УЯР. Наразі за інформацією КП “Універсал — 2005”, яке власне і працює над асфальтуванням,  використано  290 тонн асфальтобетону, 14 тонн бітумної емульсії, 80 тонн щебеню і ліквідовано ямковість на площі 3300 м кв. Ті бюджетні призначення, що виділені для комунального підприємства дають можливість ліквідувати ямковість на площі приблизно 14 тисяч м кв. Є, звісно, потреба у  виділення додаткових коштів на поточний ремонт доріг. Станом на сьогодні виготовлено проєктно-кошторисну документацію на ремонт доріг по вулицях Академіка Тамма, Героїв України, Металургів, проспекту Промислового, іще в роботі — Руслана Слободенюка. У планах також - вулиця Братиславська (там пошкоджений каналізаційний колектор — водоканал готує ПКД на його заміну).

Опрацювали члени комісії  також протокольне доручення колективне звернення голів ОСББ міста, щодо внесення змін до Програми спільного фінансування та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Кропивницькому.

За словами Віктора Кухаренка,  звернення в управлінні вивчили і направили його авторам власні пропозиції, зворотньої реакції поки що немає. Тому члени комісії вбачають за доцільне зустрітися з ініціаторами такого звернення.

Іще одне питання, розглянуте комісією, стосувалося проєкту рішення міської ради «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах»

Усі новини