Працівники охорони здоров’я Кропивницького будуть із заробітною платою, а заклади освіти і житлові будинки – з новими теплоощадними вікнами

Вівторок, 27 листопада 2018 15:50

Сьогодні, 27 листопада, продовжила свою роботу тринадцята сесія міської ради Кропивницького сьомого скликання.

Депутати внесли зміни до міського бюджету на 2018 рік та низки галузевих програм соціально-економічного розвитку: Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2017-2021 роки, Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки, Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки та Програми розвитку і збереження зелених насаджень у місті Кропивницькому на 2018-2021 роки.

За інформацією головного фінансиста міської ради Любові Бочкової, зміни до міського бюджету мають на меті розподілити кошти державної субвенції у сумі 39 мільйонів гривень.

- Частина субвенції  - 17,9 мільйона гривень буде використана для виплати заробітної плати медичним працівникам та фінансування програм лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет та на забезпечення процедур гемодіалізу, - відзначила Любов бочкова. – Ще 21,1 мільйона гривень підуть на фіксування соціально-економічного розвитку міста: капітальний ремонт доріг, тепло модернізацію закладів освіти та на виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва стадіону ДЮСШ №2.

Зміни до Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки передбачають реалізацію у Кропивницькому проекту заміни вікон в під’їздах багатоповерхових будинків на сучасні тепло ощадні. Проект рішення представляла депутатському корпусу в.о. головного управління житлово-комунального господарства міської ради Тетяна Савченко. Як повідомив міський голова Андрій Райкович, Тетяна Савченко від сьогоднішнього дня очолила один із найскладніших за завданнями виконавчих органів міської ради. За його словами, попередній керівник, Віктор Кухаренко, написав заяву на звільнення за власним бажанням.

- Для реалізації такої важливої програми тепломодернізації, як заміна вікон в під’їздах кропивницьких багатоповерхових будинках до міського бюджету надійшла цільова державна субвенція у сумі 1,4 мільйона гривень, - зауважила Тетяна Савченко. – Роботи будуть виконуватися як в поточному, так і наступному, 2019 році. На яких саме будинках проводитиметься заміна буде вирішено після розгляду заявок від балансоутримувачів житла.

Після обідньої перерви міська рада приступила до розгляду питань регулювання земельних відносин у Кропивницькому.

Усі новини