Повна реконструкція ігрових територій у 5 садочках Кропивницького щороку: плани розвитку освіти від Андрія Райковича

Четвер, 10 вересня 2020 15:35

Сьогодні, 10 вересня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович поспілкувався з представниками педагогічної спільноти міста: керівниками дитячих садочків та шкіл обласного центру. Головний акцент у розмові був поставлений  на роботі закладів в умовах антикоронавірусного карантину.

Під час кожної апаратної наради Андрій Райкович акцентує увагу освітян на важливості дотримання усіх протиепідемічних вимог: скринінгу температури, миття рук, забезпечення соціальної дистанції.

- Я розумію, як складно сьогодні утримувати ситуацію. Бо діти хочуть бігати і гратися. Але я вас дуже прошу, встигайте слідкувати  і за своїми колегами, і за дітками. Хвороба дуже підступна, а ви нам потрібні здорові і енергійні, - наголосив міський голова. - Я дуже розраховую на ваші максимальну концентрацію, мудрість, дотримання карантинних вимог, фінансову дисципліну, толерантне спілкування з батьками і ефективне господарювання.

Наступний актуальний пункт порядку денного зустрічі - харчування діток.  Позиція Андрія Райковича жорстка: їжа для вихованців садочків та школярів має відповідати вікові і бути якісною. Міський голова попросив ретельно слідкувати за дотриманням цих правил кожного керівника закладу освіти.

- Я вас дуже прошу слідкувати за якістю продуктів персонально і щодня. Не покладайтесь на когось. Перевіряйте особисто, тоді будете спокійними за здоров’я своїх вихованців, - наголосив Андрій Райкович.

Під час зустрічі поговорили і про зроблене в освіті за п’ять років. Починаючи з 2015-го міський голова, депутатський корпус робили усе можливе, щоб із наявних фінансових можливостей якомога більше вкласти в освіту. Близько 4,5 мільярдів гривень пішло на фінансування  освітньої галузі. У 2015 - му видатки на її утримання складали 470 мільйонів гривень, а вже у поточному році -  понад мільярд гривень. У школи і дитсадки на 11,5 мільйонів гривень закуплено комп’ютерної техніки. Більше трьох мільйонів гривень використали на технологічне обладнання. Майже 10 мільйонів - на благоустрій закладів.

- Я розумію, що необхідно ще більше. Проте ми й на сьогодні завдяки спільним зусиллям адміністрацій закладів і міської влади маємо середню школу високого рівня - переконаний Андрій Райкович. - І планів на подальший розвиток маємо чимало.

Зокрема серед запланованого міським головою — повна реконструкція ігрових територій у п’яти дитячих садочках щороку. Почнуть із найпроблемніших.

Усі новини