Постраждалим від буревію мешканцям Кропивницького виплачено 1,3 мільйона гривень матеріальної допомоги

Вівторок, 17 листопада 2020 12:48

У Кропивницькому продовжуються роботи з ліквідації наслідків руйнівного буревію у двох мікрорайонах міста - Лелеківки та Старої Балашівки.

Про хід їх виконання повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Серій Коваленко під час брифінгу сьогодні, 17 листопада.

За його словами, робоча група оглянула та підтвердила пошкодження у 279 приватних домоволодіннях. Експерти встановили, що 43 з них зазнали незначних пошкоджень та не потребують великих капіталовкладень.

Станом на 17 листопада активні відновлювальні роботи ведуться у 236 господарствах. На 14 –ти будинках, власниками яких є одинокі малозабезпечені громадяни, ремонт здійснюється за рахунок коштів, зібраних через благодійний фонд “Смайл”, іншим 222 власникам на відновлення зруйнованих конструкцій будинків  виплачена матеріальна допомога з міського бюджету.

- Матеріальна допомога видана 95 особам на загальну суму 1,3 мільйона гривень. На розгляді комісії залишаються заяви від 127 домоволодінь. Сьогодні члени комісії з розгляду звернень  громадян щодо надання матеріальної допомоги продовжать свою роботу. Жоден постраждалий мешканець міста не залишиться поза увагою влади, - запевнив Сергій Коваленко.

Крім того, повністю відпрацьована проєктно-технічна документація на виконання відновлювальних робіт будинків ОСББ “Лелеківський”. У п’ятницю, 13 листопада, відновлено газопостачання до квартиронаймачів ОСББ.

- Вже перераховано 499 тисяч гривень з міського бюджету на казначейський рахунок ОСББ. Роботи продовжуються. Ситуація перебуває під постійним контролем, - зазначив очільник управління.

Усі новини