Поштова марка – символ героїчного супротиву українців російській агресії відправилася мандрувати світом

Вівторок, 12 квітня 2022 18:59

Від сьогоднішнього дня знаменита марка Пошти України «Русскій воєнний корабль іді…!» розлітається світом. Відправити її разом із листом чи листівкою тепер можуть і кропивничани.

Сьогодні, 12 квітня, голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович  разом із керівником Кіровоградської дирекції «Укрпошти» Тетяною Капустіною спеціальним погашенням відправили першу марку, видану в Україні з часу російської військової агресії, в поштовий обіг.

- Ми погасили поштову марку з легендарним курсом, який вказав наш мужній прикордонник російському кораблю. Весь світ побачить, які героїчні наші Збройні Сили, як мужньо бореться український народ за свободу і незалежність рідної землі, - переконаний Андрій Райкович.

Погашені марки вже сьогодні відправляться на фронт, їх передадуть відважним воїнам кропивницькі волонтери, які теж стали учасниками церемонії погашення.

- Першими побачать відому вже далеко за межами України поштову марку наші кіборги – кропивницькі спецпризначенці, - відзначила волонтерка Оксана Червона. – Вони точно знають яким курсом в Україні  пішов не один екземпляр військової техніки орків.

Нову марку і конверт кропивничани можуть придбати у поштових відділеннях Укрпошти або онлайн: bit.ly/korabl-marka. Марки видані тиражем один мільйон примірників у двох номіналах: F – за тарифом 23 гривні для оплати поштової кореспонденції по Україні та W – для франкування закордонних відправлень вартістю, еквівалентною $1,5 США.

Ескіз для поштової марки, обраної всенародним голосуванням із 500 пропозицій, створив кримський художник Борис Гроха, який сьогодні проживає у Львові. Борис Грох втілив у ілюстрації позицію морського піхотинця Романа Грибова. Без нього не було б ані знаку поштової оплати, ані такого потужного сигналу спротиву, який зокрема дали прикордонники з острова Зміїний. Тож поштова марка, випущена Укрпоштою не чекаючи закінчення війни, як тільки єдиний виробник в Україні поштових марок зміг це зробити, стала ще одним із символів гідного протистояння російській орді. Вона про силу духу наших воїнів, про честь і гідність справжніх українців.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13