Порядок у комунальному секторі залишається питанням номер один для міської влади Кропивницького

Понеділок, 5 жовтня 2020 15:25

Сьогодні, 5 жовтня, під час апаратної наради, міський голова Кропивницького акцентував увагу комунальників на важливості оперативно та систематично прибирати територію обласного центру, особливо після негоди.

- Пройшли дощі. На вулицях одразу утворились потоки води через наметене  листя, яке забило ливневі системи водовідведення. Я прошу відповідні комунальні служби швидкіше реагувати і чистити від сміття всі проблемні точки ливневої системи: Ковалівка, центр, низинні частини міста, - поставив завдання міський голова.

Керівникам ЖЕО Андрій Райкович доручив, користуючись сприятливою погодою, перевірити стан дахів багатоповерхівок. Особливо там, де нині тривають ремонти.

- Звертаюсь до комунальних служб, до керівників ЖЕО і ТОВ “Екостайл”: уважно стежте за вчасним вивезенням сміття з контейнерних майданчиків, щоб люди не спостерігали перенакопичень, - наголосив Андрій Райкович. - Управління ЖКГ, профільні заступники, збирайте разом комунальників і вирішуйте цю проблему.

Особливу увагу міський голова зосередив на роз’ясненні мешканцям багатоповерхівок структури тарифу утримання і прибирання житлових будинків і прибудинкових територій.

- Я звітую перед громадою за виконану роботу, зустрічаюся з жителями багатоквартирних будинків і розумію, що вони далеко не всі орієнтуються у тому,  за що сплачують кошти ЖЕО і які роботи управляючі компанії мають виконувати, - відзначив очільник міста. – Я наголошую, що територія обслуговування ЖЕО – це передній край для всіх його працівників, і люди мають знати в обличчя кожного комунальника. Не рідше одного разу на квартал мають бути проведені збори з власниками квартир, щоб обговорити усі деталі і спланувати роботу по кожному будинку. Біля кожного під’їзду має бути облаштована дошка оголошень і щомісяця оновлюватися кошторис наданих послуг з їх розшифруванням. Невтомно пояснюйте людям, за що вони сплачують комунальні послуги.

Окремо Андрій Райкович попередив керівників ЖЕО щодо планування поточного ремонту під’їздів у багатоповерхівках.

- Не можуть люди бути заручниками тих, хто пропонує перед виборами банку фарби чи лампочку. Такі роботи мають бути передбачені планово і включені до кошторисів, а мешканці мають знати - коли у них виконуватимуть поточні ремонти, - попередив  міський голова.

Ще одне завдання -  навести лад біля всіх площин зовнішньої реклами, у першу чергу  бігбордів, міський голова поставив перед власниками рекламних конструкцій. Фахівці управління архітектури, спецінспекція мають  звернуться до підприємців з вимогою слідкування за станом реклами.

Усі новини