Поповнили ряди Небесного воїнства: кропивничани попрощалися з загиблими земляками - Героями

Четвер, 15 грудня 2022 16:49

Кропивницький знову прощається із загиблими Воїнами. Сьогодні, 15 грудня, на Алею почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища провести у засвіти молодшого сержанта Андрія Градовського та солдата Віталія Зуба прийшли рідні, побратими, друзі, земляки.

- З Андрієм ми прослужили кілька років. Був справжнім, надійним товаришем. Прийшов до мене у підрозділ спеціального призначення в 2017 році і став мені братом, - розповідає бойовий побратим Андрія Градовського. - Після демобілізації наше спілкування тривало. Місто, де він мешкав з родиною, з початком повномасштабного вторгнення опинилося в окупації. Вони перебралися до Кропивницького і Андрій одразу пішов на війну. Мав величезний бойовий досвід, військова служба була справою його життя. Його він і поклав за Україну.

45-річний навідник протитанкового відділення загинув 08 грудня в районі Антонівки Херсонської області внаслідок ворожого обстрілу українських позицій.

- Мій брат був дуже хорошою людиною, у нас був по-справжньому тісний зв’язок, навіть не пригадаю, чи ми колись сварилися. На війну він пішов добровольцем, буквально на третій день. Спочатку ремонтував техніку, потім був на передовій. В районі Бахмута отримав численні кульові поранення. В лікарні я його побачив вже непритомного. З Дніпра його перевезли до Києва, але й там Віталія не змогли врятувати, - ділиться болісними спогадами старший брат Віталія Зуба Сергій.

Серце помічника гранатометника стрілецької роти зупинилося 09 грудня у Київській клінічній лікарні “Феофанія”. 

Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

 

Усі новини