Понад усе любив життя: у Кропивницькому в останню путь провели Героя-захисника Олександра Кучеренка

Четвер, 30 травня 2024 15:14

Сьогодні, 30 травня, кропивничани попрощалися з Героєм, який віддав своє життя за свободу і незалежність рідної землі, солдатом Олександром Кучеренком. Вічний спочинок захисник знайшов на Алеї Слави Далекосхідного кладовища.

Олександр Кучеренко народився 19 червня 1989 року у Кропивницькому. У 2005 році закінчив загальноосвітню школу №10.

Після школи пішов працювати будівельником. Олександр Кучеренко був майстром, фахівцем своєї справи, мав «золоті руки» та ніколи не сидів без роботи. Охоче своїй майстерності навчав колег.

Понад усе він любив життя та свою родину, оберігав дітей, доньку і маленького синочка та хотів дати їм найкраще. Але війна змінила життя…

Олександр із дитинства був патріотом своєї батьківщини. У січні 2023 року він добровольцем приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист своєї родини та країни. Служив у складі 4-ої окремої танкової бригади, на посаді командира бойової машини – командира механізованого відділення. Воював на найгарячіших напрямках фронту.

Останній свій бій солдат Олександр Кучеренко прийняв 04 квітня 2023 року поблизу міста Бахмут Донецької області. Офіційно вважався безвісти зниклим. Рідні до останнього сподівалися знайти його серед живих. Утім Олександр Кучеренко навічно залишився 34-річним...

Рідні і близькі завжди пам’ятатимуть Олександра Кучеренка як  добру, справедливу, цілеспрямовану і щиру людину, завжди готового прийти на допомогу. Він був надійним другом і бойовим побратимом, турботливим люблячим сином, батьком, братом та чоловіком.

Без рідної людини залишились мама, сестра, дружина, донька та син захисника.

Панахиду за загиблим Героєм відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших героїв-захисників хвилиною мовчання. Слава їм! Вічна і світла пам'ять!

 

Фото: @Суспільне Кропивницький

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57