Понад 530 дітей з Кропивницького оздоровилися влітку за бюджетні кошти

П'ятниця, 21 вересня 2018 15:05

У Кропивницькому 291 дитина із незахищених категорій населення була оздоровлена в літніх таборах відпочинку за кошти, виділені з міського бюджету.

Як повідомили в управлінні молоді та спорту міської ради, Програмою відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2020 роки було передбачено 800,00 тис. грн на придбання путівок до стаціонарних таборів для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

За ініціативи міського голови Андрія Райковича та підтримки депутатського корпусу при коригуванні бюджету за результатами І кварталу 2018 року додатково були виділені кошти у сумі 1, 3 млн. грн на оздоровлення дітей. Загалом на ці потреби у 2018 році направлено 2, 1 млн. грн.

Цьогоріч дітвора відпочивала та оздоровлювалася в українських таборах «Бригантина», «Жовтень» Кіровоградської області та «Перлина Чорномор’я», Одеської області.

Під час оздоровчих змін в закладах відпочинку перебували 277 дітей пільгових категорій з Кропивницького: діти-сиріти та діти, які залишились без батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти учасників бойових дій та померлих учасників АТО, переселенці, діти з інвалідністю та ті, що перебувають на диспансерному обліку.

Четверо вихованців дитячого будинку “Наш дім” відпочили у Сполучених Штатах Америки за рахунок коштів залучених благодійною організацією благодійним фондом «ЮніБрідж»

За кошти обласного бюджету додатково надано 167 путівок в дитячі оздоровчі табори “Дружба”, “Бригантина” Кіровоградської області та “Перлина Чорномор”я” Одеської області.

79 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відпочили за кошти державного бюджету у Міжнародному дитячому центрі “Артек”, що у Пущі Водиці, та Українському дитячому центрі “Молода гвардія”

Загалом за кошти бюджетів різних рівнів управлінням молоді та спорту на оздоровлення та відпочинок направлено 537 дітей.

Крім того, у 2018 році 23 дитини з обмеженими можливостями разом з батьками направлені до інклюзивної літньої школи «Квітка-Семицвітка», яка функціонувала на базі відпочинку «Таврія» Херсонської області. Кошти для організації роботи цієї літньої школи передбачені Міською програмою підтримки сімей в розмірі 90,00 тис. грн.

Усі новини