Полуничне свято: у Кропивницькому вирує ягідний ярмарок

П'ятниця, 17 червня 2022 11:42

Із самого ранку сьогодні, 17 червня, на площі перед Кропивницькою міською радою вирує полуничний ярмарок. Крупна, соковита, солодка ягода одразу привабила покупців, які вишикувалися у черги. Ціна на всякий гаманець — від 55 до 75 гривень. Тут же охочі можуть купити і червону черешню, поласувати морозивом і свіжою випічкою. Все, як і має бути на ярмарку — з посмішкою і задоволенням.

- Ми моніторили ціни і підбирали момент, коли ціна на полуницю буде найнижчою, щоб організувати ярмарок. Сьогодні тут реалізують ягоду 16 підприємств із обласного центру, Кропивницького району, Черкащини і навіть із Закарпаття. Через війну на ринок, на жаль, не потрапила полуниця з Херсонської і Миколаївської області, але, сподіваюся, ягоди вистачить усім і наїстися, і зробити запаси на зиму. Запрошую усіх кропивничан і гостей міста на полуничний ярмарок, - розповіла начальниця управління торгівлі Кропивницької міської ради Алла Козлова.

- Ваша полуничка солодка?

- Беріть, куштуйте! Ягода дуже соковита і солодка, - припрошує продавець Олексій із Черкащини. - Цього року погода сприятлива для врожаю, але сезон уже закінчується, тож запасайтеся!

Кропивничани охоче купують полуницю і черешню у торбинки, відерця і навіть ящики.

- Купила ось полунички дітям поїсти. Ціна, звісно, трохи “кусається” як на мою пенсію, але відмовити у задоволенні не можу, - каже пенсіонерка Любов Андріївна.

Хто ще не встиг купити смачну ягоду — мерщій на ярмарок!

Усі новини