Пологовий будинок №1 у Кропивницькому готовий набути статусу перинатального центру ІІ рівня

П'ятниця, 24 лютого 2017 19:58

`Сьогодні, 24 лютого, в пологовому будинку № 2, що незабаром має стати перинатальним центром другого рівня, журналістам Кропивницького представили оновлениі палати медичного закладу.

За словами заступника головного лікаря з медичної частини Тамари Грач, пологовий будинок укомплектовано новим обладнанням вже на 85% вiд потреби перинатальних центрiв: це новий апарат УЗД-діагностики, апарат штучної вентиляцiї легенів для новонароджених та два таких апарати для жінок, вже є два операцiйних монiтори, лампи для фототерапії новонароджених.

- Ранiше в операцiйнiй було тiльки верхнє свiтло при лiкуваннi новонароджених з жовтяницею, - зазначила Тамара Грач. - Тепер придбане нове обладнання у виглядi лiжечка, куди кладуть дитину, i вона з усiх бокiв опромiнюється лiкувальним свiтлом. Таким чином лiкування жовтяниці у новонароджених прискорюється.

Заступник головного лікаря також повідомила про придбання трьох фiксуючих апаратів для дитячої реанiмацiї. Через монiтори таких апаратів відбувається спостереження за електрокардiограмою, насиченням киснем органiзму, тиском та пульсом.

Коли пологовий будинок набуде статусу перинатального центру другого рівня, з’являться нові відділення: реанімаційне для новонароджених на 6 ліжок, реанімаційне для жінок, також на 6 ліжок та відділення другого етапу виходжування новонароджених недоношених дітей. Також у цьому медичному закладі раніше не було відділень оперативної та консервативної гінекології, які на сьогодні очолюють лікарі з пологового будинку імені Святої Анни.

- На сьогодні відділення заповнене на 100%, проводяться операції будь-якого рівня складності, - повідомив завідуючий відділенням оперативної гінекології Сергій Юр. - Весь медперсонал працевлаштований, умови праці дуже гарні, ремонти також. Тому продовжуємо працювати і надавати медичну допомогу нашим пацієнткам, а всі непорозуміння залишаються у минулому.

Треба зазначити, що оновлений склад медичного персоналу полового №1 працює уже тиждень. Всі медичні працівники, хто перейшов працювати в оновлений медичний заклад, задоволені умовами праці і адаптуються у новому колективі. А колишній головний лікар пологового будинку імені Святої Анни Володимир Капко наразі очолює гінекологічне приймальне відділення.

Усі новини