Полковник поліції і головний сержант ЗСУ: у Кропивницькому відкрили пам'ятну дошку Анатолію Вітюку

Середа, 20 грудня 2023 15:41

Сьогодні, 20 грудня, у Кропивницькому на адмінбудівлі головного управління Національної поліції в Кіровоградській області відкрили меморіальну дошку колишньому очільнику управління Анатолію Вітюку, який загинув у грудні минулого року під Бахмутом. У лавах ЗСУ він служив на посаді головного сержанта механізованого взводу.

Ця подія зібрала біля ГУНП області рідних та друзів, співробітників Анатолія Вітюка, представників обласної та міської влади, духовенство. Схилили голови у хвилині мовчання секретар міської ради Олег Колюка і депутатка міської ради, заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова.

Відкривали дошку дружина Героя Світлана та син Євген, який також боронить Україну від російських окупантів.

- Анатолій Іванович пройшов шлях від дільничного інспектора до начальника обласного управління, від лейтенанта до полковника поліції і головними в його службі були закон та людяність.  Він підписав контракт і пішов у ЗСУ іще задовго до повномасштабного вторгнення. Своїх молодших побратимів вважав синами і відповідно й ставився до них. Не раз виводив їх з-під оточення. Хлопці і зараз при зустрічі з вдячністю згадують свого сержанта. Мав тяжке поранення, але всеодно повернувся на фронт. Я хотіла б, щоб його внуки, правнуки завжди пам’ятали про нього, щоб пам'ять про нього збереглася, - ділиться спогадами дружина  Світлана Вікторівна.

Меморіальну дошку освятив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Сама ж дошка, це своєрідний сучасний “цифровий пам'ятник” з QR-кодом, відсканувавши який можна  переглянути відео про життя Героя.

День для відкриття пам'ятної дошки Анатолію Вітюку обрали досить символічний, адже сьогодні вшановують  пенсіонерів та ветеранів системи МВС та Національної поліції України.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13