Покладанням квітів вшанували у Кропивницькому пам’ять жертв Голокосту

Середа, 27 січня 2021 14:50

Сьогодні, 27 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Олег Колюка взяли участь у покладанні квітів з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Церемонія відбулася у сквері перед Хоральною синагогою. 

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту вшановують щороку 27 січня. Саме в цей день, у 1945 році були визвoленi в'язнi найбiльшoгo нациcтcькoгo табoру cмертi Аушвiц - Бiркенау в Ocвенцiмi.Участь у цій визвольній операції взяв уродженець  області Григорій Єлисаветський. Загалом, за підрахунками експертів під час Другої світової війни було знищено понад 6 мільйонів євреїв, серед яких понад півтора мільйона – діти.

- Мабуть, ніколи не вкладеться в голові, що мирних людей, діток знищували лише через те, що вони євреї. Це страшно. Ми разом вшанували пам’ять мільйонів загиблих, - поділився Андрій Райкович. - Коли ми покладали квіти, чули дитячий гомін вихованців НВК №6. Саме заради цих дітей, нашого майбутнього кожен з нас повинен розуміти, що той жах ніколи не повинен повторитись. Ми повинні зробити все, щоб зберегти пам’ять та не допустити повтору цих подій.

Усім закатованим віддали шану під час реквієму, а учасники заходу поклали букети квітів і камінці до пaм'ятнoгo знaку "Жеpтвaм Гoлoкoсту".

Усі новини