Покладанням квітів у Кропивницькому вшанували подвиг Героїв - «чорнобильців»

Понеділок, 14 грудня 2020 12:00

Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Кропивницький міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Сергій Колодяжний та керуюча справами виконавчого комітету міськради  Світлана Балакірєва на знак пошани до подвигу Героїв -  ліквідаторів поклали квіти до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля».

Цього дня прийшли вшанувати своїх побратимів і «чорнобильці». Попри все, самі ліквідатори називають 14 грудня – день завершення зведення  саркофагу над зруйнованим реактором, святом. 

Під час спілкування з ліквідаторами Андрій Райкович поцікавився станом вирішення наболілих питань, що турбують кожного з «чорнобильців» і запевнив, що питання соціального захисту цієї категорії громадян залишиться для міської влади першочерговими у вирішенні.

- Програма соціальної підтримки учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС є і на державному рівні,  але можемо з великою відповідальністю запевнити, що наша, міська програма на вас працюватиме, - запевнив міський голова. -   Наш святий обов’язок пам’ятати про подвиг тисячі наших співвітчизників, які ціною свого здоров’я і життя захистили світ від ядерної катастрофи.

Чорнобильська катастрофа – найстрашніша за всю історію ядерної енергетики.  Для кожного українця Чорнобиль – незаживаюча рана. Масштаби цього лиха і наслідки стали найтяжчими в історії планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів і цілий світ.

Усі новини