Покладанням квітів 08 травня вшанують у Кропивницькому пам’ять жертв Другої світової і сучасних Героїв боротьби за волю України

П'ятниця, 6 травня 2022 18:13

Основні заходи до Дня пам’яті та примирення, а також до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні заплановані у Кропивницькому на 08 травня.

Сьогодні, 06 травня, секретар міської ради Олег Колюка разом із керуючою справами виконавчого комітету міської ради Світланою Балакірєвою провели виїзне засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення цих пам'ятних дат безпосередньо на Меморіальному комплексі “Фортечні вали”.

Члени організаційного комітету перевірили благоустрій території Меморіального комплексу та хід підготовки  усіх запланованих заходів.

Отже, день 08 травня у Кропивницькому о 09:00 розпочнеться із вшанування пам'яті українських військових, загиблих за незалежність та територіальну цілісність України на Рівнянському, Новолелеківському, Далекосхідному, Старолелеківському, Масляниківському та Новенському кладовищах.

Далі кропивничани хвилиною мовчання і покладанням квітів до Вічного вогню на Фортечних валах, пам’ятного знаку “Багнет», пам’ятника жертвам нацизму та Алеї пам’яті загиблих учасників АТО/ООС віддадуть шану тим, хто поклав свої життя під час Другої світової і у сучасній російсько-українській війні за право українців бути вільними на власній рідній землі.

У цей день також  релігійні громади міста відслужать літії за загиблими за свободу України.

Нагадаємо, що з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні виконавчий комітет Кропивницької міської ради прийняв рішення про виділення 124,5 тисячі гривень грошової допомоги від міської влади для 83 учасників бойових дій Другої світової війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань.

Усі новини