Покарання за порушення законодавства про працю неминуче: у Кропивницькому на 250 тисяч гривень оштрафували місцеве ТОВ

Середа, 9 лютого 2022 15:06

У ході проведення контрольної перевірки відділ праці міської ради  у I кварталі 2019 року встановив недотримання суб’єктом господарської діяльності мінімальних державних гарантій в оплаті праці. Фахівці відділу внесли припис про усунення виявлених порушень та винесли  постанову про порушення ТОВ законодавства про працю та накладення штрафу уповноваженою посадовою особою в розмірі 250 тисяч гривень.

Не погодившись із результатами інспекційного відвідування, ТОВ звернулося до суду про визнання протиправними та скасування постанови про накладення штрафу уповноваженими особами відділу.

У свою чергу, третій апеляційний адміністративний суд Дніпра розглянув вже апеляційну скаргу відділу праці міської ради  та виніс постанову, якою її задовольнив та скасував рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду на користь ТОВ від 19 червня 2019.

Даним рішенням в черговий раз визнано правомірність дій фахівців відділу праці міської ради.

Подільський відділ державної виконавчої служби у місті Кропивницькому за результатами вжитих заходів у примусовому порядку стягнув із ТОВ штраф за порушення законодавства про працю до місцевого бюджету Кропивницької територіальної громади в повному обсязі.

Усі новини