Подальшу долю дробарки, яка переробляє деревину у КП “Благоустрій”, визначатиме спеціальна комісія

Четвер, 17 лютого 2022 16:31

Ефективність роботи обладнання начіпної дробарки деревини для її експлуатації під час обрізування дерев, яка перебуває на балансі комунального підприємства “Благоустрій” Кропивницької міської ради, визначала робоча група на чолі з начальником головного управління житлово-комунального господарства Віктором Кухаренком сьогодні, 17 лютого.

Члени робочої групи разом із начальником КП “Благоустрій” Віктором Луценком перевірили, як працює дробарка, і прийшли до однозначного висновку — її робота неефективна.

- Цю дробарку не ефективно використовувати на рівні міста. За день вона ледве переробляє три куби деревини. До цього додаються ще й затрати на пальне, оплату праці робітників. Бачимо, що експлуатувати це обладнання недоцільно, - зазначив після перевірки Віктор Кухаренко.

Причіпна дробарка 2012 року випуску і працює на комунальному підприємстві вже 10 років, розповів начальник КП “Благоустрій” Віктор Луценко. На сьогоднішній день задовольнити потреби у переробці деревини це обладнання не може, а потреба підприємства у ефективному подрібнювачі гілля є. Нова техніка не тільки значно здешевила б собівартість робіт, а й дала б можливість підприємству заготовляти сировину для опалення власних оранжерей.

За результатами перевірки, визначатимуть подальшу долю дробарки.

- Її можна використовувати для незначних за обсягом  робіт на підприємстві. Або ж інший варіант - звертатимемося в управління комунальної власності Кропивницької міської ради, щоб розглянули можливість реалізації цього механічного засобу, і закуплі новішого та ефективнішого, - повідомив Віктор Кухаренко.

Усі новини